Business & Finance Δευτέρα 27/12/2021, 12:34
ΑΓΟΡΕΣ

Η μετοχή που έσπασε κάθε ρεκόρ και έκανε ράλι 7.000% μέσα στο 2021

Η μετοχή που έσπασε κάθε ρεκόρ και έκανε ράλι 7.000% μέσα στο 2021

Με ένα ξέφρενο ράλι της τάξης του 7.000% «επιβραβεύτηκε» η μετοχή της ταϊλανδέζικης τεχνολογικής εταιρείας Jasmine Technology Solution, η οποία τον περασμένο Ιούλιο ανακοίνωσε την απόφαση επέκτασης στον χρυσοφόρο κλάδο της εξόρυξης Bitcoins, το λεγόμενο mining. 

Αν και μέχρι στιγμής η στρατηγική αυτή επιλογή δεν έχει παράξει σημαντικές υπεραξίες για την εταιρεία του Soraj Asavaprapha, οι επενδυτές φαίνεται ότι πιστεύουν στο αναπτυξιακό story της Jasmine, αγοράζοντας σωρηδόν μετοχές. 

Αποτέλεσμα είναι μέσα στο 2021 η μικρομεσαία εταιρεία από την Ταϊλάνδη να έχει καταγράψει σωρευτική άνοδο της τάξης του 7.000% (6.900% για την ακρίβεια). 

Πρόκειται για τα υψηλότερα ετήσια κέρδη ανάμεσα στις τεχνολογικές εταιρείες όλου του πλανήτη, με κεφαλαιοποίηση λιγότερη των 2 δισ. δολαρίων. 

«Η ισχυρή απάντηση των επενδυτών ξεπερνάει τις προσδοκίες μας» σχολίασε ο Soraj Asavaprapha, ιδρυτής και επικεφαλής της αναπτυσσόμενης εταιρείας. «Υπάρχει μια αισιοδοξία για τη νέα μας κατεύθυνση, ακόμη κι αν βρισκόμαστε μόλις στην αρχή». 

Η στροφή αρκετών τεχνολογικών εταιρειών της Ταϊλάνδης στον τομέα του mining έχει αρχίσει να προσλαμβάνει ευρείες διαστάσεις. Το ίδιο έχουν κάνει, εξάλλου, και οι AJ Advance, Siam Commercial Bank, Kasikornbank κ.α. 

Σύμφωνα με τους τους αναλυτές, ο ενθουσιασμός για προϊόντα cryptos, ιδίως ανάμεσα στους νέους (ηλικιακά) επενδυτές, συνιστά το μυστικό της επιτυχίας, το οποίο οδηγεί σε μαζικές αγορές μετοχών και σε ένα συνεχές χρηματιστηριακό ράλι. 

Κι αυτό, κόντρα στην προσπάθεια των εποπτικών αρχών να θέσουν κανόνες και να ρυθμίσουν αυτή τη ραγδαίως εξελισσόμενη αγορά. 

Μέχρι στιγμής, η Jasmine Technology έχει παράξει μόλις οκτώ Bitcoins μέσω των 325 μηχανημάτων εξόρυξης που διαθέτει. 

Ο επικεφαλής της, πάντως, προσδοκάει ότι θα ακολουθήσουν πολλά περισσότερα στο μέλλον, καθώς ετοιμάζει μια νέα μεγάλη επένδυση, αξίας 100 εκατ. δολαρίων, με στόχο την αγορά 7.000 νέων συσκευών mining.  

Γι’ αυτό τον λόγο, υπολογίζει ότι στα τέλη του 2022, το 80% των συνολικών εσόδων της εταιρείας θα προέρχεται από τον τομέα της εξόρυξης Bitcoins. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Γιατί το ΔΝΤ ανησυχεί για τα κρυπτονομίσματα

Κρυπτονομίσματα: Οι Βρετανοί δανείζονται για να επενδύσουν

Ο Elon Musk εκτοξεύει και πάλι το dogecoin

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News