Business & Finance Τρίτη 11/01/2022, 15:10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φάτε τζίντζερ και χορέψτε με χούλα – χουπ»: Οργή στη Βρετανία για εταιρεία ηλεκτρισμού

Έδωσε συμβουλές για το πώς θα ζεσταθούν οι καταναλωτές εν μέσω ενεργειακής κρίσης

«Φάτε τζίντζερ και χορέψτε με χούλα – χουπ»: Οργή στη Βρετανία για εταιρεία ηλεκτρισμού

«Εάν θέλετε να ζεσταθείτε τον φετινό χειμώνα, τότε να τρώτε τζίντζερ ή να χορεύεται με χούλα – χουπ.» Αυτή ήταν η συμβουλή που έδωσε στους καταναλωτές η SSE Energy Services, ένας από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η βρετανική εταιρεία θέλησε να βοηθήσει τους πελάτες να εξοικονομήσουν ενέργεια, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της εξελίξει ενεργειακής κρίσης, η οποία έχει οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. 

Έτσι, δημοσίευσε έναν οδηγό, σύμφωνα με τον οποίο οι καταναλωτές καλούνται να φορούν πουλόβερ, μάλλινες κάλτσες, να τρώνε έξυπνες τροφές, όπως πατάτες, φακές και τζίντζερ, καθώς και να χορεύουν με χούλα – χουπ. 

Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν τα πολυ-κατάφερε, καθώς προκάλεσε μήνη αρκετών Βρετανών, οι οποίοι τους επόμενους μήνες καλούνται να πληρώσουν επιπλέον 24 δισ. δολάρια, λόγω της εκτίναξης της τιμής του φυσικού αερίου. 

Αποτέλεσμα των αντιδράσεων ήταν η διοίκηση της εταιρείας, η οποία ανήκει στον Όμιλο OVO (δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος ενέργειας στη χώρα) να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη. «Νιώθουμε ντροπή και ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ποιες χώρες έχουν πυρηνικά εργοστάσια στην Ευρώπη

Διχάζει η «οικολογική» πυρηνική ενέργεια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News