Business & Finance Πέμπτη 6/01/2022, 16:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Μικρή η πίεση της Όμικρον στην αγορά εργασίας

ΗΠΑ: Μικρή η πίεση της Όμικρον στην αγορά εργασίας

Στις 207.000 ανήλθε ο αριθμός των Αμερικανών που έκαναν πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που έληγε την 1η Ιανουαρίου. Πρόκειται για μικρή αύξηση σε σχέση με τα αμέσως προηγούμενα στοιχεία, ωστόσο δεν είναι αρκετή για να «ξεκολλήσει» τον δείκτη από το χαμηλό των 52 εβδομάδων.

Από το στοιχείο αυτό προκύπτει ότι η έκρηξη των κρουσμάτων της Όμικρον στις ΗΠΑ δεν οδήγησε σε μαζικές απολύσεις και κατά συνέπεια δεν έπληξε την αμερικανική αγορά εργασίας.

Την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, ο αριθμός των αιτήσεων ανερχόταν στις 200.000. Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters περίμεναν ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας θα διαμορφωθούν ελαφρώς χαμηλότερα, στο επίπεδο των 197.000.

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας συνήθως αυξάνονται κατά την περίοδο των εορτών, ωστόσο φέτος η έντονη έλλειψη εργατικού δυναμικού διατάραξε το σύνηθες εποχικό μοτίβο.

Σημειώνεται ότι στα τέλη Νοεμβρίου, οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ ανέρχονται σε 10,6 εκατομμύρια.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που λαμβάνουν ήδη επίδομα ανεργίας αυξήθηκε επίσης κατά 36.000 και ανήλθε στα 1,75 εκατομμύρια άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, επιστρέφοντας στα προ κρίσης επίπεδα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από MarketWatch, Reuters

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Αυξάνεται ο ρυθμός προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα

Πρακτικά της Fed: Ισως χρειαστεί επίσπευση των επιτοκιακών αυξήσεων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News