Business & Finance Πέμπτη 23/12/2021, 18:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Τα πέντε πιο καλοπληρωμένα επαγγέλματα

ΗΠΑ: Τα πέντε πιο καλοπληρωμένα επαγγέλματα

Η επιλογή του πτυχίου έχει καθοριστική σημασία για την επαγγελματική αποκατάσταση και το ύψος των αποδοχών. Σύμφωνα με στοιχεία της Bankrate, όσοι έχουν επιλέξει να δραστηριοποιηθούν στους τομείς Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών γενικά τείνουν να εμφανίζουν μικρότερο ποσοστό ανεργίας, αλλά και υψηλότερες αποδοχές στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το World Economic Forum παρουσιάζει τους πέντε τομείς δραστηριοποίησης, που οδηγούν στα πιο καλοπληρωμένα επαγγέλματα με τις καλύτερες προοπτικές αποκατάστασης στις ΗΠΑ:

5. Επιστήμες και τεχνολογίες μεταφορών

Ο μέσος μισθός των αποφοίτων στις ΗΠΑ στο πεδίο αυτό ανέρχεται στα 86.000 δολάρια ετησίως, ενώ το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται στο 1,8%.

4. Μηχανικοί αεροσκαφών

Εξίσου καλές προοπτικές αποκατάστασης παρουσιάζει ο συγκεκριμένος κλάδος, όπου ο μέσος μισθός ανέρχεται στα 100.000 δολάρια ετησίως, ενώ το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ είναι μόλις στο 1,9%.

3. Μηχανικοί υπολογιστών

Ο μέσος μισθός των αποφοίτων των σχετικών σχολών ανέρχεται στα 101.000 δολάρια το χρόνο, ενώ το ποσοστό ανεργίας φτάνει το 2,3%.

2. Κατασκευαστικές υπηρεσίες

Οι κάτοχοι πανεπιστημιακών τίτλων στον συγκεκριμένο τομέα έχουν κατά μέσο όρο αποδοχές ύψους 80.000 δολαρίων ετησίως, ενώ μόλις το 1% είναι άνεργοι.

1. Αρχιτέκτονες

Ο μέσος μισθός των αρχιτεκτόνων μηχανικών στις ΗΠΑ φτάνει τα 90.000 δολάρια και το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται στο 1,3%.

Οι πιο κακοπληρωμένοι τομείς

Αντίστροφα, χαμηλότερο ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης εμφανίζουν οι απόφοιτοι των καλλιτεχνικών σχολών. Στο τέλος της λίστας βρίσκονται οι απόφοιτοι πανεπιστημίων εικαστικών τεχνών και τεχνών θεάματος, οι οποίοι έχουν μέσο μισθό στα 35.500 δολάρια και το ποσοστό ανεργίας στο 3,6%. Σε ελαφρώς καλύτερη θέση βρίσκονται όσοι αποφοιτούν σχολές καλών τεχνών, δραματικών τεχνών και θεάτρου. Εξίσου χαμηλά όσον αφορα το μέσο μισθό και το ποσοστό ανεργίας βρίσκονται όσοι αποφοιτούν από συμβουλευτική ψυχολογία και από κλινική ψυχολογία.

Σύμφωνα με την Bankrate βέβαια, ο μισθός δεν είναι το παν και το σωστότερο είναι να επιλέξει κανείς έναν επαγγελματικό τομέα που πραγματικά τον ενδιαφέρει.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Διψήφια πτώση της ανεργίας – Έπεσε στο 13% στο γ’ τρίμηνο

Εργασία: Οι πέντε δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσουμε μέσα στο 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News