Business & Finance Τετάρτη 5/01/2022, 17:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Αυξάνεται ο ρυθμός προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα

ΗΠΑ: Αυξάνεται ο ρυθμός προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα

Συνεχίστηκε με ισχυρό ρυθμό τον Δεκέμβριο η αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ. Σϋμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, οι προσλήψεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν στον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων επτά μηνών. 

Ειδικότερα, οι αμερικανικές επιχειρήσεις πρόσθεσαν επιπλέον 807.000 θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο σύμφωνα με την έκθεση για την απασχόληση σε εθνικό επίπεδο του ADP Research Institute σε συνεργασία με την Moody’s Analytics.

Η μέση εκτίμηση των αναλυτών σε προηγούμενη δημοσκόπηση του Reuters έκαναν λόγο για 400.000 θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο. 

Τα στοιχεία του Νοεμβρίου αναθεωρήθηκαν επί τα χείρω στις 505.000 θέσεις, έναντι 534.000 όπως είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Η έρευνα διενεργήθηκε στα μέσα του Δεκεμβρίου, την ίδια περίοδο που οι μολύνσεις από τη νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού άρχισαν να αυξάνονται ραγδαία σε ολόκληρη τη χώρα. Οι αναλυτές περιμένουν κάποιες διαταραχές στην αγορά εργασίας από το τελευταίο κύμα της πανδημίας, αν και σε μικρότερο βαθμό σε σύγκριση με προηγούμενα κύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δημοσιευτούν τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας και τον δείκτη ανεργίας. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι προστέθηκαν 400.000 θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ τον Νοέμβριο ο αριθμός αυτό ανήλθε στις 210.000 θέσεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

To επάγγελμα που δίνει μισθό 125.000 δολαρίων και έχει 10.000 ακάλυπτες θέσεις

Εσείς σε τι ηλικία θα θέλατε να πάρετε σύνταξη;

ΗΠΑ: Η αχίλλειος πτέρνα της αγοράς εργασίας μετά την πανδημία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News