Business & Finance Τετάρτη 5/01/2022, 15:32
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Google: Ξανά στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών – Αυτή τη φορά της Γερμανίας

Google: Ξανά στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών – Αυτή τη φορά της Γερμανίας

Στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών της Γερμανίας έχει τεθεί η Google, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση σήμερα Τετάρτη, εξετάζεται η χρήση των προσωπικών δεδομένων στην υπηρεσία της, Google News Showcase. Στην ίδια ανακοίνωση, το Ομοσπονδιακό Γραφείο κατά του μονοπωλίου διά στόματος του προέδρου του, ανέφερε ότι υπό εξέταση βρίσκονται και υποθέσεις που αφορούν τις Amazon, Apple και Meta (ιδιοκτήτρια του Facebook).

Η συγκεκριμένη αρχή με διευρυμένες πλέον αρμοδιότητες, άρχισε να εξετάζει τη χρήση των προσωπικών δεδομένων από την Google τον Μάιο του περασμένου έτους και την επιλογή των ειδήσεων που προσφέρονται στην υπηρεσία Google News Showcase τον περασμένο Ιούνιο. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, διαπιστώθηκε ότι η μητρική της Google, Alphabet, ακολουθεί πρακτικές οι οποίες δικαιολογούν μια πιο ενδελεχή έρευνα γύρω από αυτές. Άλλωστε το Βερολίνο έχει παραχωρήσει περισσότερες εξουσίες στις ρυθμιστικές αρχές αναφορικά με τις τεχνολογικές εταιρείες.  

«Το Ομοσπονδιακό Γραφείο μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει συγκεκριμένες μορφές πρακτικών που βλάπτουν τον ανταγωνισμό», δήλωσε ο πρόεδρος του γραφείου Αντρέας Μαντ. «Έχουμε ήδη αρχίσει να εξετάζουμε πιο εντατικά την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων από την Google και το θέμα του Google News Showcase», συνέχισε ενώ όπως προσέθεσε εξετάζονται και υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται οι Amazon, Apple και Meta.

Από τη μεριά της η Google, μέσω εκπροσώπου της, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα συμμορφωθεί με το ρυθμιστικό πλαίσιο.

«Στο βαθμό που είναι απαραίτητες οι αλλαγές, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εποικοδομητικά με το Ομοσπονδιακό Γραφείο για να βρούμε λύσεις που θα επιτρέψουν στους χρήστες και τις επιχειρήσεις στη Γερμανία να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας με τρόπους που τους είναι χρήσιμοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: «Τσουχτερό» πρόστιμο στην Google

Google: Προτάσεις στη Γαλλία για πληρωμή πνευματικών δικαιωμάτων στις ειδήσεις

Google: Κινδυνεύουν 2 δισ. χρήστες του Chrome – Τι να προσέξετε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News