Business & Finance Κυριακή 19/12/2021, 16:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Facebook: Γιατί πλήρωσε πρόστιμο στη Ρωσία

Η Μόσχα έχει εντείνει την πίεση στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες φέτος

Facebook: Γιατί πλήρωσε πρόστιμο στη Ρωσία

Το ποσό των 17 εκατ. ρωσικών ρουβλιών (229.643 δολάρια) κατέβαλε το Facebook στο ρωσικό κράτος, ένα ποσό που αφορά πρόστιμα επειδή δεν απέσυρε από την πλατφόρμα του περιεχόμενο το οποίο η Μόσχα το έχει χαρακτηρίσει παράνομο. Αυτό αναφέρει με δημοσίευμά του το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, τονίζοντας επίσης ότι το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ακόμη μεγαλύτερο πρόστιμο.  

Αυτή την εβδομάδα τόσο η μητρική του Facebook, Meta, όσο και η μητρική του Google, Alphabet, θα συμμετάσχουν σε μια δικαστική υπόθεση για φερόμενες ως ύποπτες επανειλημμένες παραβιάσεις της ρωσικής νομοθεσίας αναφορικά με το περιεχόμενο που διακινείται στις πλατφόρμες του και ενδεχομένως να τους να επιβληθεί πρόστιμο επί του ποσοστού στα ετήσια έσοδά τους στη Ρωσία.  

Το περασμένο Οκτώβριο κρατικοί δικαστικοί επιμελητές αποτάθηκαν στο Facebook για να εισπράξουν το πρόστιμο ύψους 17 εκατ. ρουβλιών. Σύμφωνα με το Interfax, δεν υπήρχαν άλλες νομικές διαδικασίες εναντίον της εταιρείας έως και σήμερα Κυριακή, επικαλούμενο τη βάση δεδομένων της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δικαστικών επιμελητών.

Η Μόσχα έχει εντείνει την πίεση στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες φέτος σε μια εκστρατεία που οι επικριτές χαρακτηρίζουν ως προσπάθεια των ρωσικών αρχών να ασκήσουν αυστηρότερο έλεγχο στο διαδίκτυο, κάτι που όπως λένε απειλεί να καταπνίξει την ατομική και εταιρική ελευθερία.

Το πρακτορείο Interfax, ανέφερε επίσης ότι η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram έχει επίσης καταβάλει πρόστιμα ύψους 15 εκατομμυρίων ρουβλιών.

Τόσο το Facebook όσο και το Telegram δεν ήταν διαθέσιμα για κάποιο σχόλιο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News