Business & Finance Πέμπτη 23/12/2021, 21:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το κορυφαίο app του 2021- Εκθρόνισε το Google

Το κορυφαίο app του 2021- Εκθρόνισε το Google

Το TikTok εκθρόνισε το Google φέτος, αποκτώντας τον τίτλο του πιο δημοφιλούς ψηφιακού προορισμού, σύμφωνα με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας, Cloudfare. Ειδικότερα, το TikTok κέρδισε την πρώτη θέση τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Ιούνιο φέτος, ενώ από τον Αύγουστο και μετά έχει παραμείνει αμετακίνητο στην πρώτη θέση.

Κατά την περσινή λίστα, το Google είχε την πρωτιά συνεχώς και στο top 10 βρίσκονταν συνεχώς το TikTok, το Amazon, η Apple, το Facebook, η Microsoft και το Netflix. Η Cloudfare συγκεντρώνει τα συγκεκριμένα στοιχεία παρακολουθώντας την κίνηση σε ιστοσελίδες.

Με την επέλαση της πανδημίας, η «έκρηξη» του TikTok αποδόθηκε στα lockdown και στην ανάγκη εύρεσης ψυχαγωγίας μέσω του κινητού. Ωστόσο, φέτος τον Ιούλιο, όταν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό είχαν χαλαρώσει σε μία μεγάλη μερίδα του κόσμου, σημειώθηκαν 3 δισεκατομμύρια downloads του TikTok παγκοσμίως.

Πλέον, η δημοφιλής εφαρμογή, η οποία εντάσσεται στην κινεζική Bytedance, έχει τουλάχιστον 1 δισ. ενεργούς χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ αυτός αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κίνα, το αντίστοιχο TikTok φέρει άλλο όνομα, Douyin και λειτουργεί σε διαφορετικό δίκτυο. Αρχικά, έγινε διαθέσιμο στο κοινό της Κίνας τον Σεπτέμβριο του 2016. Φέτος, η κινεζική κυβέρνηση επέβαλε ανώτατο όριο 40 λεπτών για «σερφάρισμα» στην πλατφόρμα για τους ανηλίκους κάτω των 14 ετών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε επίσης:

To TikTok κάνει business με την viral φέτα

Πώς μία TikToker αντάλλαξε μία φουρκέτα για ένα σπίτι

Ο αλγόριθμος του TikTok που διαβάζει τη σκέψη μας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS