Business & Finance Τρίτη 4/01/2022, 19:35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Google: Εξαγόρασε ισραηλινή εταιρεία κυβερνοασφάλειας

Google: Εξαγόρασε ισραηλινή εταιρεία κυβερνοασφάλειας

Την ισραηλινή εταιρεία κυβερνοασφάλειας Siemplify εξαγόρασε το τμήμα cloud της Google, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η μητρικής της, Alphabet.

Από την έναρξη της πανδημίας, το 2020, τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας από τον κλάδο του cloud σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς εταιρείες σε όλο τον κόσμο υιοθέτησαν ευρέως την τηλεργασίας. Η ανάγκη προστασίας και άμυνας απέναντι σε κυβερνοαπειλές σε αυτό το περιβάλλον, οδήγησε πολλές τεχνολογικές φίρμες να στραφούν και στον χώρο της κυβερνοασφάλειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google, η πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η Siemplify θα ενσωματωθεί στις υπηρεσίες cloud που παρέχει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σχετική ανακοίνωση δεν κοινοποιήθηκε το αντίτιμο της εξαγοράς. Παρόλα αυτά η ισραηλινή ιστοσελίδα CTech αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι η εξαγορά εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για την πρώτη εξαγορά ισραηλινής εταιρείας από την Google, αποτελεί όμως και μία υπενθύμιση του πόσο έχει «προχωρήσει» το Ισραήλ στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Υπενθυμίζεται ότι στο Ισραήλ έχει έδρα και η NSO Group, δημιουργός του Pegasus μέσω του οποίου έχουν πραγματοποιηθεί παρακολουθήσεις εταιρειών αλλά και κυβερνήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Apple: Μήνυση κατά εταιρείας που χακάρει iPhone για κυβερνητικές υπηρεσίες

Ρωσία: «Τσουχτερό» πρόστιμο στην Google

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News