Business & Finance Τρίτη 4/01/2022, 16:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσο κοστίζει ένα διαμέρισμα στον υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου

Οι τιμές αυξήθηκαν κατά 23%

Πόσο κοστίζει ένα διαμέρισμα στον υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου

Περισσότερα από 5.500 ευρώ κοστίζει το κάθε τετραγωνικό μέτρο στον υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, στο συγκρότημα Burj Khalifa στην πόλη του Ντουμπάι. 

Πρόκειται, μάλιστα, για ένα χρηματικό ποσό αυξημένο κατά 23% σε σχέση με το 2020, κάτι το οποίο αντικατοπτρίζει το ισχυρό ράλι στον τομέα των πολυτελών κατοικιών. 

Η έκρηξη τιμών δικαιολογείται από την ευρύτερη οικονομία της πόλης, καθώς κατά τη διάρκεια του 2021 η επιχειρηματική δραστηριότητα ανέκαμψε αισθητά, ενώ τα σύνορα παρέμειναν ανοιχτά το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου. 

Αυτό ώθησε αρκετούς Ευρωπαίους να στραφούν στο real estate των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από τα lockdowns της Γηραιάς Ηπείρου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πολυτελές κτίριο ορθώνεται σε ύψος 829,8 μέτρων και θεωρείται το υψηλότερο στον κόσμο από το 2009, όταν και υπερπήδησε τον ουρανοξύστη Taipei 101 στην Ταϊβάν. 

Πόσο κοστίζει ένα διαμέρισμα στον υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου-1
Φωτ. AP

Η κατασκευή του Burj Khalifa ξεκίνησε το 2004 και ολοκληρώθηκε μέσα στην επόμενη πενταετία, με το κόστος να φθάνει το 1,5 δισ. δολάρια. Σχεδιαστής ήταν ο Adrian Smith, ο οποίος είναι διάσημος αρχιτέκτονας με πλούσιο βιογραφικό. 

Το κτίριο έχει αναγερθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να αντέχει τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, τις αμμοθύελλες και όλα τα υπόλοιπα ακραία καιρικά φαινόμενα των Εμιράτων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

«Αντανακλαστικά ανάκαμψης» στα ακίνητα – Τι δίνει ώθηση στην αγορά 

Η πριγκίπισσα, ο σεΐχης και το χρυσό διαζύγιο των 500 εκατ. λιρών

Η χώρα που αλλάζει το «Σαββατοκύριακο» και υιοθετεί εργασία για 4,5 ήμερες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News