Business & Finance Δευτέρα 3/01/2022, 19:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Airbus: Στην κορυφή για το 2021 παρά τις δυσκολίες

Airbus: Στην κορυφή για το 2021 παρά τις δυσκολίες

H Airbus ξεπέρασε το στόχο που είχε βάλει για το 2021 για παράδοση 600 αεροσκαφών, κατακτώντας για τρίτη χρονιά την κορυφαία θέση ανάμεσα στους κατασκευαστές αεροσκαφών παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg η γαλλική Airbus  παρέδωσε μέσα στο 2021 τουλάχιστον 610 αεροσκάφη. Στην επίσημη ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων, ο αριθμός ενδέχεται να διαφέρει ελάχιστα.

Ο στόχος που είχε θέσει στην αρχή του 2021 η Airbus ήταν πιο αισιόδος σε σχέση με κάθε προηγούμενο έτος, καθώς η εταιρεία επεδίωκε να ξεφύγει από τη στασιμότητα που επέφερε στον κλάδο η πανδημία. Παράλληλα, ευελπιστεί να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγή της τα επόμενα χρόνια.

Τα αποτελέσματα, τα οποία θα δοθούν στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα, καταδεικνύουν ότι η Airbus έχει διαμορφώσει από την επέλαση της πανδημίας πολύ μεγάλη διαφορά έναντι της ανταγωνιστικής – και δεύτερης στην κατάταξη – Boeing. Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής είχε παραδώσει τουλάχιστον μέχρι και τον Νοέμβριο μόλις 302 αεροπλάνα. Η διαφορά οφείλεται εν μέρει στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Boeing στην παραγωγή των αεροσκαφών τύπου 787 Dreamliner.

Επίσης, η Airbus είναι πιθανό να ξεπεράσει την Boeing και στον αριθμό παραγγελιών, ένα μεγάλο μέρος των οποίων πραγματοποιήθηκαν στο τέλος του 2021. Η Boeing είχε αποκτήσει προβάδισμα νωρίτερα μέσα στο έτος μετά το «comeback» του 737 Max, το οποίο βρισκόταν καθηλωμένο στο έδαφος επί περίπου δύο έτη.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η «νίκη» της Airbus επιτεύχθηκε με ορισμένες  δυσκολίες, αφού σημειώθηκαν καθυστερήσεις στις παραδόσεις μίας μερίδας αεροσκαφών. Η εταιρεία ξεπέρασε τα εμπόδια τις τελευταίες ημέρες του 2021.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Έγινε κι αυτό: Το πρώτο Airbus που προσγειώνεται στην Ανταρκτική

Dubai Air Show: Εκπλήξεις για Airbus και Boeing – Ισχυρά σημάδια ανάκαμψης

Τίτλοι τέλους για το «θηρίο» των αιθέρων: Αποχαιρετισμός στο πιο εμβληματικό αεροσκάφος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News