Business & Finance Σάββατο 10/04/2021, 22:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Rolls Royce: Στο «σφυρί» οι κινητήρες αεροσκαφών, λιγοστεύουν οι «μνηστήρες»

Rolls Royce: Στο «σφυρί» οι κινητήρες αεροσκαφών, λιγοστεύουν οι «μνηστήρες»

«Συρρικνώνεται» η λίστα με τους ενδιαφερόμενους για την εξαγορά του τμήματος ITP Aero που κατασκευάζει κινητήρες αεροσκαφών η Rolls Royce, όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση επί του θέματος. Το δημοσίευμα αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις εξαγγελίες της βρετανικής εταιρείας του περασμένου μήνα, με τις οποίες ανέφερε ότι οι συνομιλίες για την εξαγορά της μονάδας ITP Aero, η οποία μπορεί να της αποφέρει έως και 1,5 δισ. ευρώ, συνεχίζονται με αρκετούς πιθανούς «μνηστήρες».

Μεταξύ εκείνων που έχουν προχωρήσει στον επόμενο γύρο της διαδικασίας, συγκαταλέγονται τα επενδυτικά funds KKR και Bain Capital, ενώ ενδιαφερόμενοι όπως ο όμιλος Carlyle και το fund CVC Capital Partners, έχουν αποσυρθεί, σύμφωνα με τις πηγές, οι οποίες μίλησαν ανώνυμα επειδή οι συζητήσεις διεξάγονται εμπιστευτικά.

Αντιθέτως η TowerBrook Capital, ιδιοκτήτρια του ισπανικής προμηθεύτριας αεροσκαφών Aernnova και η υποψήφια για συνεργασία μαζί της Onex, εξακολουθούν να ενδιαφέρονται.

Η Rolls Royce επιδιώκει να πουλήσει το εν λόγων τμήμα της, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της να αντλήσει περισσότερα από 2 δισ. λίρες από την πώληση περιουσιακών στοιχείων της.

Η φετινή χρονιά για την εταιρεία έχει ξεκινήσει με τον χειρότερο τρόπο από τη στιγμή που αναγκάσθηκε να προχωρήσει σε περικοπές 7.000 θέσεων εργασίας, καθώς η κρίση του κορωνοϊού καθήλωσε τα μεγάλα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν τους κινητήρες της, περιορίζοντας τα έσοδα που αποκόμιζε από τη συντήρηση τους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News