Business & Finance Πέμπτη 18/11/2021, 14:54
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Dubai Air Show: Εκπλήξεις για Airbus και Boeing – Ισχυρά σημάδια ανάκαμψης

Dubai Air Show: Εκπλήξεις για Airbus και Boeing – Ισχυρά σημάδια ανάκαμψης

Με βάσιμες ελπίδες για ανάκαμψη του αεροπορικού κλάδου ολοκληρώνεται σήμερα το Dubai Air Show, όπου Airbus και Boeing, αλλά και μικρότερες εταιρείες κατασκευής αεροσκαφών, «έκλεισαν» μεγάλα deal από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Από την έναρξη του Air Show την Κυριακή, η ευρωπαϊκή Airbus έχει συγκεντρώσει 408 παραγγελίες ή σχετικές δεσμεύσεις. Αντίστοιχα, η αμερικανική Boeing κατέγραφε μέχρι χθες το βράδυ 101 παραγγελίες.

Πρόκειται για άκρως ενθαρρυντικά στοιχεία όχι μόνο για τις δύο εταιρείες, αλλά και για ολόκληρο τον κλάδο, ο οποίος δέχεται ισχυρά πλήγματα τους τελευταίους 18 μήνες.

Dubai Air Show: Εκπλήξεις για Airbus και Boeing – Ισχυρά σημάδια ανάκαμψης-1

Airbus οι δύο μεγάλες επιτυχίες

Για την Airbus η μεγαλύτερη συμφωνία έκλεσε την πρώτη κιόλας ημέρας. Η αμερικανική Indigo Partners, που αγοράζει αεροσκάφη για εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η Wizz, παρήγγειλε 255 αεροπλάνα, τύπου A321neo στενής ατράκτου και A321XLR από την Airbus.

Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία ήταν το ενδιαφέρον που έδειξε η Air Lease Corp μέσω δήλωσης πρόθεσης για την αγορά 111 αεροσκαφών της Airbus, 55 A321neo, 25 A220-300, 20 A321XLR, επτά A350F και τέσσερα Α330neo. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Γενικά, το ενδιαφέρον που υπήρξε για τα αεροσκάφη στενής ατράκτου (narrow-body) της Airbus προκάλεσε έκπληξη, καθώς οι αεροπορικές της Μέσης Ανατολής προτιμούν συνήθως τα μεγαλύτερα αεροσκάφη για την πραγματοποίηση μεγάλων πτήσεων.

Dubai Air Show: Εκπλήξεις για Airbus και Boeing – Ισχυρά σημάδια ανάκαμψης-2

Ανακούφιση και για την Boeing

Το μεγαλύτερο deal για την αμερικανική Boeing έκλεισε την τρίτη μέρα του Air Show. Η ινδική αεροπορική Akasa Air παρήγγειλε 72 αεροσκάφη τύπου 737 Max.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία δέχθηκε αρκετές παραγγελίες για αεροσκάφη cargo. Εξάλλου, πρόκειται για έναν τομέα που διογκώνεται με μεγάλη δυναμική λόγω της αύξησης του ηλεκτρονικού εμπορίου και των παραγγελιών.

Dubai Air Show: Εκπλήξεις για Airbus και Boeing – Ισχυρά σημάδια ανάκαμψης-3

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Γιατί υπάρχει «έκρηξη» πτήσεων με ιδιωτικά τζετ

Πώς θα μοιάζουν οι business θέσεις των αεροπλάνων σε λίγα χρόνια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News