Business & Finance Παρασκευή 12/11/2021, 17:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lufthansa: Αποπλήρωσε το κρατικό δάνειο 9 δισ. ευρώ

Lufthansa: Αποπλήρωσε το κρατικό δάνειο 9 δισ. ευρώ

Νωρίτερα από το προσδοκώμενο ανέκαμψε η Lufthansa χάρη στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και την αύξηση της επιβατικής κίνησης, εξ ου και μπόρεσε να αποπληρώσει νωρίτερα από το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα το πακέτο διάσωσης που είχε δεχθεί από τη γερμανική κυβέρνηση πέρυσι.

Όταν η Lufthansa βρέθηκε με την επέλαση της πανδημίας στο χείλος της χρεοκοπίας, η γερμανική κυβέρνηση είχε διοχετεύσει πακέτο διάσωσης αξίας 9 δισ. ευρώ, αποκτώντας το 20% των μετοχών της. 

Πλέον η Lufthansa έχει επιστρέψει στην κερδοφορία με αποτέλεσμα να μπορεί να αποπληρώσει νωρίτερα το μέρος των κονδυλίων που της  χορηγήθηκαν ως δάνειο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αεροπορικής, οφείλεται αφενός στην ανάκαμψη των διεθνών ταξιδιών αφετέρου στα επιτυχή μέσα χρηματοδότησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος του Σεπτεμβρίου, είχε ανακοινωθεί πως η εταιρεία σκόπευε να αντλήσει το ποσό των 2,14 δισ. ευρώ μέσω της έκδοσης νέων μετοχών στην τιμή των 3,58 ευρώ, στην προσπάθεια αποπληρωμής του κρατικού δανείου που έλαβε για την ανάσχεση των επιπτώσεων της πανδημικής κρίσης.

Ο Όλαφ Σολτς, που διεκδικεί την Καγκελαρία και παραμένει υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, δήλωσε ότι «οι έξυπνες πολιτικές αποδίδουν».

Η αποπληρωμή των χρεών της Lufthansa σημαίνει ότι το γερμανικό κράτος μπορεί να ξεκινήσει την πώληση των μετοχών που απέκτησε από την επέλαση της πανδημίας.

Από την πλευρά της Lufthansa, η αποπληρωμή ήταν το τελευταίο βήμα πριν την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα. Μέσα στο 2022 αναμένει πως η επιβατική κίνηση θα επιστρέψει στο 70% σε σχέση με τα επίπεδα που πέτυχε πριν την πανδημία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΑ: Παρατείνεται έως 26/11 η Notam για τις πτήσεις εξωτερικού

Ελ.Βενιζέλος: Στο – 29,6% η επιβατική κίνηση τον Οκτώβριο έναντι του 2019

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News