Business & Finance Δευτέρα 22/02/2021, 09:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι αεροπορικές καθηλώνουν Boeing 777 ύστερα από βλάβη στον κινητήρα

Οι αεροπορικές καθηλώνουν Boeing 777 ύστερα από βλάβη στον κινητήρα

Σύσταση προς τις αεροπορικές να καθηλώσουν προληπτικά ορισμένα αεροσκάφη 777 απευθύνει η Boeing ύστερα από πρόβλημα στον κινητήρα, που κατεγράφη σε αεροσκάφος της United Airlines. Το αεροσκάφος, που μετέφερε 231 επιβάτες, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο του Ντένβερ το Σάββατο. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Μετά το περιστατικό η United Airlines ανακοίνωσε ότι καθηλώνει και τα 24 αεροσκάφη τύπου 777 που που έχει στον στόλο της. Οι δύο κορυφαίες ιαπωνικές αεροπορικές εταιρείες επίσης καθήλωσαν συνολικά 32 αεροσκάφη. 

Σύμφωνα με την Boeing τα αεροσκάφη που φέρουν τον ίδιο κινητήρα με εκείνον που παρουσίασε το πρόβλημα είναι 128 και θα πρέπει στο σύνολό τους να καθηλωθούν για να γίνει έλεγχος. Συγκεκριμένα πρόκειται για 69 αεροσκάφη σε υπηρεσία και 59 σε στοκ, που φέρουν κινητήρες 4000-112 της Pratt & Whitney. 

Η Pratt & Whitney ανακοίνωσε ότι έχει αναθέσει σε μία ομάδα να συνεργαστεί με τις αρχές για να πραγματοποιηθεί έρευνα. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μόνο η United έχει στον στόλο της τέτοιου είδους αεροσκάφη στις ΗΠΑ. Τα υπόλοιπα βρίσκονται στην Ιαπωνία και την Νότια Κορέα. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News