Business & Finance Πέμπτη 16/12/2021, 17:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Emirates: «Ποντάρει» στην ανάκαμψη των αεροπορικών – Παρέλαβε νέο Α380

Emirates: «Ποντάρει» στην ανάκαμψη των αεροπορικών – Παρέλαβε νέο Α380

Ένα Aribus A380 superjumbo παρέλαβε σήμερα η Emirates, το 123ο αεροσκάφος τέτοιου τύπου που προστίθεται στον στόλο της. Όπως ανακοίνωσε η αεροπορική, η παραλαβή νέου αεροσκάφους εν μέσω πανδημίας καταδεικνύει την αισιοδοξία της για την ανάκαμψη του κλάδου και για την επιστροφή της ταξιδιωτικής ζήτησης. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Emirates είχε επενδύσει στα Α380 από την έναρξη της κυκλοφορίας τους και συγκεκριμένα ήταν η πρώτη αεροπορική που ανακοίνωσε την αγορά του Α380 στην Αεροπορική Έκθεση του Φάρνμπορο το 2000, όταν το αεροσκάφος εξακολουθούσε να είναι εμπορικά διαθέσιμο ως A3XX. Ακολούθησε η πρόσθετη παραγγελία 15 ακόμη αεροσκαφών στο Dubai Air Show του 2001, μια τολμηρή κίνηση δεδομένου ότι ανακοινώθηκε μόλις 6 εβδομάδες μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Sir Tim Clark, Πρόεδρος της Emirates δήλωσε: «Το A380 είναι πραγματικά ένα ξεχωριστό αεροσκάφος για πολλούς λόγους. Στην Emirates, μας έδωσε την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε την ταξιδιωτική εμπειρία, να εξυπηρετήσουμε αποτελεσματικά τη ζήτηση σε αεροδρόμια που είχαν περιορισμούς και να ενισχύσουμε την ανάπτυξη του δικτύου μας. Το A380 θα παραμείνει το κορυφαίο προϊόν της Emirates για τα επόμενα χρόνια και ζωτικός πυλώνας του πλάνου μας για την επέκταση του δικτύου».

«Μέσω του αεροσκάφους που παραλαμβάνουμε σήμερα θα παρέχονται τα τελευταία προϊόντα καμπίνας , συμπεριλαμβανομένου της νέας Premium Οικονομικής θέσης. Συγκριτικά με το πρώτο μας A380, που παραδόθηκε το 2008, υπάρχουν αξιοσημείωτες βελτιώσεις και αναβαθμίσεις με στόχο να διασφαλιστεί η μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία της πτήσης με ένα A380 της Emirates. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Airbus και όλους τους συνεργάτες μας που συνέβαλλαν στην προώθηση και την παρουσίαση των πολλαπλών καινοτομιών, κάνοντάς μας να καταγράψουμε στο ιστορικό μας πολλές «πρωτιές στον κλάδο» και, κυρίως, να παρέχουμε το καλύτερο δυνατό στους πελάτες μας».

«Το A380 έχει αλλάξει τα πρότυπα όσον αφορά την πτήση, αλλά και την ταξιδιωτική εμπειρία για πολλούς επιβάτες. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να το κάνει για τις επόμενες δεκαετίες με την Emirates, η οποία τις εμπλουτίζει συνεχώς με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της, ώστε οι επιβάτες της σε όλο τον κόσμο να γνωρίσουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά των A380», δήλωσε ο Guillaume Faury, Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus. «Εκ μέρους όλων των ομάδων της Airbus, θα ήθελα με αφορμή αυτό το ορόσημο παράδοσης, να ευχαριστήσω θερμά την Emirates, τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα A380 στον κόσμο, για την ακλόνητη εμπιστοσύνη και τη συνεργασία μας. Ελπίζουμε σε πολλές ακόμη επιτυχείς προσγειώσεις!».

Το τελευταίο μοντέλο αεροσκάφους τύπου A380 που θα παραδοθεί στην Emirates παρέχει όλα τα γνώριμα προϊόντα της αεροπορικής εταιρείας, όπως τις Ιδιωτικές Σουίτες Πρώτης Θέσης και τα Shower Spa, το εξαιρετικά δημοφιλές A380 Onboard Bar, τη νέα Premium Οικονομική καμπίνα και τα πιο πρόσφατα συστήματα ψυχαγωγίας εν πτήση για μοναδικές εξατομικευμένες εμπειρίες και απεριόριστες επιλογές περιεχομένου.

Στην Αεροπορική Έκθεση στο Ντουμπάι τον Νοέμβριο του 2021, η Emirates ανακοίνωσε επίσης ένα σημαντικό πρόγραμμα αναδιαμόρφωσης, σύμφωνα με το οποίο 52 από τα υπάρχοντα αεροσκάφη της A380 θα διαθέτουν πλέον την ανανεωμένη Premium Οικονομική καμπίνα, μαζί με άλλες βελτιώσεις στον εσωτερικό χώρο, υπογραμμίζοντας τη συνεχή δέσμευση της αεροπορικής εταιρείας να διασφαλίζει ότι η εμπειρία ταξιδιού στο A380 παραμένει η καλύτερη.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Dubai Air Show: Εκπλήξεις για Airbus και Boeing – Ισχυρά σημάδια ανάκαμψης

Αεροπορικές: Ένας ακόμη χαμένος χειμώνας;

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News