Business & Finance Τρίτη 30/11/2021, 16:43
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Αν θέλεις να πάρεις ιδιωτικό αεροπλάνο…»: Η αναζήτηση που εκτοξεύθηκε κατά 1.100% στο διαδίκτυο

«Αν θέλεις να πάρεις ιδιωτικό αεροπλάνο…»: Η αναζήτηση που εκτοξεύθηκε κατά 1.100% στο διαδίκτυο

Ολοένα και περισσότεροι είναι οι πλούσιοι αυτού του κόσμου, οι οποίοι επιλέγουν να ταξιδεύουν με ιδιωτικά αεροσκάφη, αποφεύγοντας τα εμπορικά αεροπλάνα και τα πολυσύχναστα αεροδρόμια. 

Το ενδιαφέρον, μάλιστα, είναι τόσο μεγάλο που πολλές εταιρείες ιδιωτικών τζετ καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα διαφορετικό πρόβλημα: Να ικανοποιήσουν την υψηλή ζήτηση. 

Η VistaJet, μια εταιρεία που πραγματοποιεί ιδιωτικές πτήσεις, γνωστοποίησε ότι οι νέες συνδρομές για το α΄ εξάμηνο του 2021 αυξήθηκαν κατά 53% σε σύγκριση με το 2020, με την Ευρώπη να φέρνει τον μεγαλύτερο αριθμό νέων πελατών (51%). 

Την ίδια ώρα, μέσα στους τελευταίους 12 μήνες, οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο για «ταξίδια τσάρτερ» εκτινάχθηκαν κατά 520%, όπως διευκρινίζει ο Naveen Dittakavi, διευθύνων σύμβουλος της ιστοσελίδας πτήσεων Next Vacay.  

Οι αναζητήσεις δε, για το «αν θέλεις να πάρεις ιδιωτικό αεροπλάνο» εκτοξεύθηκαν κατά 1.100% μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα. 

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να πετούν ιδιωτικά, για κάποιον λόγο προς το παρόν δεν το κάνουν. 

Όμως, όπως παραδέχεται ο Gregg Brunson-Pitts, ιδρυτής της Advanced Aviation Team, η πανδημία «ανάγκασε» μερικούς από αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν κράτηση για ιδιωτικά τζετ. Πολλοί για πρώτη φορά στη ζωή τους. 

Ο ίδιος, πάντως, ο οποίος ήταν διευθυντής του Γραφείου Ταξιδιών στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της β’ προεδρικής θητείας του Τζορτζ Μπους, ξεκαθάρισε ότι η τιμολόγηση των ναυλωμένων αεροσκαφών δεν είναι τόσο διαφανής όσο στις εμπορικές πτήσεις.

Αλλά υπάρχουν λόγοι για αυτό.

Σε αντίθεση με μια εμπορική πτήση, όπου οι επιβάτες πετούν με το ίδιο αεροπλάνο την ίδια ώρα και την ίδια ημερομηνία, τα τσάρτερ ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με το μέγεθος και την υπηρεσία, διευκρίνισε ο ο Brunson-Pitts.

Εξαιτίας της αυξανόμενης ζήτησης, η ευελιξία γύρω από τις ημερομηνίες ταξιδιού επηρεάζει τις τιμές, συμπλήρωσε. 

Ως εκ τούτου, μια πτήση για μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων από τη Νέα Υόρκη στην Ουάσιγκτον, θα μπορούσε εύκολα να ποικίλλει από 10.000 έως 50.000 ευρώ, ανάλογα με τις απαιτήσεις των πελατών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Τέλος το χαβιάρι στα 55.000 πόδια: Όταν προσγειώθηκε το «όμορφο πουλί»

Έγινε κι αυτό: Το πρώτο Airbus που προσγειώνεται στην Ανταρκτική

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News