Business & Finance Πέμπτη 16/12/2021, 16:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Apple: Τηλεργασία και 1.000 δολάρια για τους εργαζομένους της

Apple: Τηλεργασία και 1.000 δολάρια για τους εργαζομένους της

Περαιτέρω καθυστερεί την επιστροφή των εργαζομένων της στα γραφεία η Apple, ενώ παράλληλα προσφέρει 1.000 δολάρια σε όλους όσους δουλεύουν στα τμήματα business και λιανικών πωλήσεων, ώστε να αγοράσουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για να εργάζονται από το σπίτι.

Τις δύο αυτές εξελίξεις ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Tim Cook, στους εργαζομένους, καθώς η ευρύτερη περιοχή της Σίλικον Βάλει βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπη με έξαρση της Covid-19, ενώ υπάρχουν και ανησυχίες για την μετάλλαξη Όμικρον.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Apple επανέφερε την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα τα καταστήματά της στις ΗΠΑ και μάλιστα, όπως διέρρευσε στον αμερικανικό Τύπο, πρόκειται να κλείσει ορισμένες τοποθεσίες λόγω αυξημένου αριθμού κρουσμάτων.

Στροφή 180 μοιρών

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλές εταιρείες ετοιμάζονταν να ανοίξουν τα γραφεία τους στην αρχή του φθινοπώρου και ζητούσαν την φυσική παρουσία των εργαζομένων τουλάχιστον ορισμένες φορές την εβδομάδα.

Ωστόσο, μετά την έξαρση στις ΗΠΑ, καθώς και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης Όμικρον η αβεβαιότητα γύρω από την πανδημία ενισχύθηκε, με αποτέλεσμα, Google, Lyft, Uber και Amazon να «σπρώχνουν» την ημερομηνία επιστροφής στο γραφείο ακόμη πιο μετά.

Σημειώνεται ότι με την επέλαση της πανδημίας πέρυσι τον Μάρτιο, πολλές εταιρείες, μεταξύ αυτών η Google και η Facebook προσέφεραν στους εργαζομένους τους 1.000 δολάρια, ώστε να μπορέσουν να επενδύσουν στον κατάλληλο εξοπλισμό για τηλεργασία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Όταν το πανεπιστήμιο της Γουχάν «έβγαλε» τον Steve Jobs της Κίνας

Apple: Μια «ανάσα» από τα 3 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News