Business & Finance Τρίτη 14/12/2021, 08:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Apple: Μια «ανάσα» από τα 3 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης

Η μετοχή της Apple από την αρχή του έτους έχει ενισχυθεί περί του 30%

Apple: Μια «ανάσα» από τα 3 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης

Μια «ανάσα» από το να αγγίξει τα 3 τρισ. δολάρια έφθασε η κεφαλαιοποίηση της Apple, η οποία θα γίνει έτσι ξανά η πρώτη εταιρεία που θα καταρρίψει χρηματιστηριακές αξίες ορόσημο. 

Η μετοχή της πιο ακριβής εταιρείας στον κόσμο έκλεισε χθες με απώλειες 2,07% στα 175,74 δολάρια, ωστόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανήλθε έως τα 182,13 δολάρια, με την κεφαλαιοποίησή της πολύ κοντά στα 3 τρισ. δολάρια. 

Μετά το χθεσινό κλείσιμο η χρηματιστηριακή αξία της Apple διαμορφώθηκε στα 2,88 τρισ. δολάρια και είναι πλέον θέμα χρόνου να ξεπεράσει τα 3 τρισ. δολάρια και να απολαμβάνει την ευχαρίστηση της μοναξιάς ατενίζοντας το επιχειρείν από τα δυσθεώρητα «ύψη».

Να σημειωθεί ότι η Apple είναι η εταιρεία που έφθασε πρώτη τόσο το 1 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης, όσο και τα 2 τρισ. δολάρια.

Ήταν 2 Αυγούστου του 2018, όταν η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία κατέρριψε το ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων.

Χρειάσθηκε κάτι λιγότερο από 2 χρόνια και συγκεκριμένα στις 31 Ιουλίου του 2020 για να ξεπεράσει τα 2 τρισ. δολάρια. 

Πλέον αν καταφέρει να αγγίξει και τα 3 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση, θα έχει καταφέρει να διανύσει τη διαδρομή 2 τρισ. δολάρια με 3 τρισ. δολάρια σε 16 μήνες. 

Η μετοχή της Apple από την αρχή του έτους έχει ενισχυθεί περί του 30% και κατά μέσο όρο από τη δεκαετία του 1990 επιστρέφει στους επενδυτές κέρδη 22% ετησίως, όταν ο S&P 500 κατά μέσο όρο επιστρέφει κάτι λιγότερο από 9%. 

Σε περίπτωση που η Apple φθάσει στο νέο ορόσημο των 3 τρισ. δολαρίων, η Microsoft είναι θα η μοναδική εταιρεία με κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη των 2 τρισ. δολαρίων (2,6 τρισ. δολάρια), ενώ Amazon, Alphabet και Tesla είναι οι επόμενες που ακολουθούν με χρηματιστηριακή αξία που έχει ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια. 

«Ο Τιμ Κουκ έκανε καταπληκτική δουλειά την τελευταία δεκαετία, ανεβάζοντας την αξία της μετοχής της Apple περισσότερο από 1.400%», σημειώνει ο αναλυτής της OANDA Έντουαρντ Μόγια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News