Business & Finance Δευτέρα 29/11/2021, 16:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Twitter: Αποχωρεί από CEO ο Τζακ Ντόρσι

Twitter: Αποχωρεί από CEO ο Τζακ Ντόρσι

Ο συνιδρυτής του Twitter, Τζακ Ντόρσι, αναμένεται να αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο CNBC. 

Η μετοχή της εταιρείας αντιδρά στην είδηση περί επικείμενης παραίτησης, με άλμα άνω του 11%, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street.

O Ντόρσι είναι CEO τόσο του Twitter όσο και της Square, μίας εταιρείας ψηφιακών πληρωμών την οποία έχει ο ίδιος ιδρύσει. 

Ο βασικός μέτοχος του Twitter, Elliot Management, είχε επιδιώξει να αντικαταστήσει τον Ντόρσι το 2020, προτού τελικά η επενδυτική εταιρεία καταλήξει σε συμβιβασμό με τη διοίκηση του social media.

O ιδρυτής του Elliot και δισεκατομμυριούχος Paul Singer είχε διερωτηθεί αν ο Ντόρσι θα πρέπει να ηγείται δύο εισηγμένων εταιρειών, με αποτέλεσμα να τον καλέσει να παραιτηθεί από τη διοίκηση μίας εκ των δύο.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο ποιος θα μπορούσε να τον διαδεχθεί. Πάντως, όποιος και να είναι, θα κληθεί να αντεπεξέλθει μια σειρά αυστηρών στόχων, όπως για παράδειγμα η αύξηση των ενεργών χρηστών σε 315 εκατ. άτομα ημερησίως και ο διπλασιασμός των ετήσιων εσόδων.

Υπενθυμίζεται ότι το Twitter είχε ιδρυθεί το 2006 από τον Τζακ Ντόρσι, τον Νόαχ Γκλας, τον Μπιζ Στόουν και τον Έβαν Γουίλιαμς. Το 2013 έφθασε να συγκαταλέγεται στα δέκα πιο επισκέψιμα sites παγκοσμίως, ενώ από πολλούς είχε χαρακτηριστεί ως «το SMS του Διαδικτύου».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Από τους Savvy Socials στους Offliners: Οι 5 τύποι στα social media – Σε ποιον ανήκετε;

Twitter για συνδρομητές: Μπορούν να διαγράψουν tweets και να διαβάσουν άρθρα χωρίς διαφημίσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News