Business & Finance Πέμπτη 11/11/2021, 18:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Twitter για συνδρομητές: Μπορούν να διαγράψουν tweets και να διαβάσουν άρθρα χωρίς διαφημίσεις

Twitter για συνδρομητές: Μπορούν να διαγράψουν tweets και να διαβάσουν άρθρα χωρίς διαφημίσεις

Σε δύο ακόμη χώρες και σε επιπλέον πλατφόρμες επεκτείνεται η συνδρομητική υπηρεσία του Twitter, που θα επιτρέπει μεταξύ άλλων στους χρήστες να διαγράφουν τα tweets τους πριν αναρτηθούν.

Η υπηρεσία, με όνομα Twitter Blue, ξεκίνησε να λειτουργεί στον Καναδά και την Αυστραλία τον Ιούνιο, ενώ από την Τρίτη θα παρέχεται στους συνδρομητές των ΗΠΑ και στη Νέα Ζηλανδία. Επίσης, θα παρέχεται πλέον στους χρήστες λογισμικού android και μέσω του Διαδικτύου.

Ενδεχομένως η πιο χρήσιμη λειτουργία που προστίθεται στην υπηρεσία είναι η δυνατότητα ανάκλησης του tweet προτού αναρτηθεί.

Twitter για συνδρομητές: Μπορούν να διαγράψουν tweets και να διαβάσουν άρθρα χωρίς διαφημίσεις-1

Εκτός αυτού, το Twitter Blue βελτιστοποιείται για όσους χρησιμοποιούν το Twitter για ειδήσεις, αφού θα προσφέρει τη δυνατότητα ανάγνωσης άρθρων σε συνεργαζόμενες ιστοσελίδες χωρίς διαφημίσεις.

Μάλιστα, ένα μέρος των εσόδων από τους συνδρομητές του Twitter Blue θα δίνεται στις ιστοσελίδες αυτές, μεταξύ άλλων στη Washington Post, την Atlantic BuzzFeed, το Verge και τη Hollywood Reporter. H εταιρεία επεσήμανε ότι το ύψος της συνδρομής, στα 2,99 δολάρια το μήνα για τις ΗΠΑ, δεν θα αλλάξει με την προσθήκη των νέων λειτουργιών.

Ωστόσο, η λειτουργία ανάγνωσης άρθρων χωρίς διαφημίσεις δεν θα είναι ακόμη διαθέσιμη σε χρήστες android.

Επίσης, μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας θα γίνεται μία συγκέντρωση των άρθρων που έχει κοινοποιήσει περισσότερο το δίκτυο ακολούθων του χρήστη.

Επιπλέον διευκολύνσεις

Οι χρήστες iOS στις χώρες που παρέχεται το Twitter Blue θα μπορούν επίσης να αλλάξουν την μπάρα πλοήγησης, ώστε να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στις σελίδες που προτιμούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον προηγούμενο μήνα η συνδρομητική υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες να σερφάρουν σε λειτουργία ανάγνωσης (reader mode), τη δυνατότητα να δημιουργήσουν φακέλους με bookmarks, καθώς και την επιλογή να ορίσουν δικό τους θέμα (theme) στην εφαρμογή και στο εικονίδιό της.

Η εταιρεία έχει αποκτήσει τα εργαλεία για την ενίσχυση των λειτουργιών της συνδρομητικής υπηρεσίας από την εξαγορά της Scroll, η οποία ολοκληρώθηκε φέτος το Μάιο.

Πηγή: The Verge

Διαβάστε επίσης:

Η startup που εξαγοράσθηκε από το Twitter

Ποιο αφεντικό των social media «σνόμπαρε» τον πρίγκιπα Χάρι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News