Business & Finance Δευτέρα 29/11/2021, 08:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: «Όχι» στην απόκτηση της GIF Giphy από τη Meta 

Βρετανία: «Όχι» στην απόκτηση της GIF Giphy από τη Meta 

Την αντίθεσή της στην εξαγορά της διαδικτυακής πλατφόρμας GIF Giphy από τη Meta (Facebook) αναμένεται να ανακοινώσει η ρ υθμιστική αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times σήμερα Δευτέρα.

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών αναμένεται να μην επιτρέψει να προχωρήσει η συμφωνία, κάτι που θα αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς θα είναι η πρώτη φορά που ρυθμιστική αρχή θα ανατρέψει μια εξαγορά κάποιας από τις μεγάλες αμερικανικές Big Tech. 

Η ρυθμιστική αρχή έχει επιβάλει πρόστιμο στο μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook (πλέον Meta), ύψους 50,5 εκατομμυρίων λιρών (67,35 εκατομμύρια δολάρια) για παραβίαση εντολής που επιβλήθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας για την αγορά της εν λόγω πλατφόρμας.

Το Facebook αγόρασε τη Giphy, μια πλατφόρμα για τη δημιουργία και την κοινή χρήση κινούμενων εικόνων, τον Μάιο του περασμένου έτους, με σκοπό να την ενσωματώσει στην εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών, το Instagram. Η συμφωνία αυτή εκτιμήθηκε στα 400 εκατ. δολάρια από την Axios.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ε.Ε.: Οικονομική συνδρομή των αμερικανικών Big Tech στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών

Facebook: Την παραίτηση του Ζάκερμπεργκ ζητά η Φράνσις Χόγκεν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News