Business & Finance Δευτέρα 29/11/2021, 08:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Evergrande: Νέα βουτιά 8% της μετοχής της

Παρόμοια πορεία ακολουθεί και η μετοχή της θυγατρικής κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων

Evergrande: Νέα βουτιά 8% της μετοχής της

Εν μέσω πιέσεων βρίσκεται σήμερα Δευτέρα η μετοχή του κινεζικού κολοσσού Evergrande, κάνοντας βουτιά έως και 8%. Η νέα αυτή βύθιση προκλήθηκε μετά τα δημοσιεύματα, ότι ο πρόεδρος του ομίλου Χίου Καν Γιαν, προχώρησε σε ρευστοποιήσεις πουλώντας μετοχές της εταιρείας συνολικής αξίας 344 εκατ. δολαρίων. Mια κίνηση που αν μην τι άλλο δείχνει ότι πλέον ούτε η ίδια η διοίκηση της πολύπαθης εταιρείας δεν βλέπει το μέλλον της ευοίωνο. 

Παρόμοια πορεία ακολουθεί και η μετοχή της θυγατρικής κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων China Evergrande New Energy, καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 5%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ο Χίου ρευστοποίησε 1,2 δισ. μετοχές, με τον ποσοστό του από το 77% να περιορίζεται στο 67,9%. Στην ανακοίνωση ωστόσο δεν γίνεται καμία αναφορά για το ποιοι ήταν οι αγοραστές των μετοχών του προέδρου της Evergrande, της οποίας τα χρέη ξεπερνούν τα 300 δισ. δολάρια και μια δυνητική της κατάρρευση απειλεί με ύφεση ακόμη και το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. 

Οι κεφαλαιαγορές αναμένουν με μεγάλη αγωνία αν η κινεζική εταιρεία θα καταφέρει να φανεί συνεπής στη νέα υποχρέωση που έχει και αφορά την καταβολή 82,5 εκατ. δολαρίων για την αποπληρωμή τόκων σε ομολογιακό της δάνειο.

Η προθεσμία που έχει είναι έως τις 6 Δεκεμβρίου, η οποία πληρωμή ορίσθηκε για τη συγκεκριμένη ημερομηνία μετά από παράταση 30 ημερών που δόθηκε στην Evergrande. 

moneyreview.gr με πληρφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Evergrande: Πλήρωσε τους ομολογιούχους, αποφεύγει για τώρα τη χρεοκοπία

Evergrande: Ναυαγούν τα σχέδιά της – Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News