Business & Finance Παρασκευή 26/11/2021, 13:44
HANDELSBLATT

Γερμανία: Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Κρίστιαν Λίντνερ

Γερμανία: Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Κρίστιαν Λίντνερ

Ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος θα αναμένεται να αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Οικονομικών στη Γερμανία, είναι από τα πρόσωπα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον των γερμανικών εφημερίδων.

Eνδεικτικά, η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt παρατηρεί ότι ο Κρίστιαν Λίντνερ ως κυβερνητικός εταίρος και νέος υπ. Οικονομικών, θέλει να παρουσιάσει στη γερμανική κοινωνία το νέο πρόσωπο των Φιλελευθέρων, που ο ίδιος ευαγγελίζεται. «Το FDP είχε εκδιωχθεί για χρόνια από το γερμανικό κοινοβούλιο, αφού επί χρόνια είχε βρεθεί περιθωριοποιημένο ως πελατειακό κόμμα με μια έννοια της ελευθερίας συνυφασμένη με τον φιλελευθερισμό της αγοράς. Ο Λίντνερ απαίτησε το κόμμα να ξαναβρεί τον ίδιο του τον εαυτό – και ναι, το νέο FDP είναι διαφορετικό» σχολιάζει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την Handelsblatt «η μεγαλύτερη πρόκληση για τον μελλοντικό υπ. Οικονομικών θα είναι μεσοπρόθεσμα να φέρει μια νέα προσέγγιση στην έννοια της πίστης στο κράτος, η οποία στους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πρασίνους είναι υπερβολική. Ελευθερία, κατά τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους, σημαίνει ελευθερία του κράτους να παρεμβαίνει, να ξοδεύει πολλά χρήματα και να μπορεί με διάφορους σκιώδεις προϋπολογισμούς να άρει τελικά το φρένο της δημοσιονομικής πειθαρχίας -σύντομα, υπό τον νέο υπ. Οικονομικών».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα σχέδια του κυβερνητικού συνασπισμού για την υλοποίηση της μεγαλύτερης βιομηχανικής αναδιάρθρωσης στην ιστορία κοστίζουν τεράστια ποσά – σε κάθε περίπτωση περισσότερο από όσα θα ήθελαν οι φιλελεύθεροι υποστηρικτές ενός λιτού κράτους» συνεχίζει το δημοσίευμα και καταλήγει: «Το πώς όμως ο μελλοντικός υπ. Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ θα διαχειριστεί τις ισορροπίες παραμένει ένα από τα πιο συναρπαστικά ερωτήματα της επόμενης τετραετίας».

Πηγή: Deutsche Welle

Διαβάστε ακόμη: 

Κρίστιαν Λίντνερ: Ποιος είναι ο νέος ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News