Business & Finance Πέμπτη 18/11/2021, 17:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Σε χαμηλό πανδημίας οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Το επίπεδο των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας βρίσκεται στο εύρος εκείνο που θεωρείται υγιής η αμερικανική αγορά εργασία

ΗΠΑ: Σε χαμηλό πανδημίας οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Σε νέο χαμηλό στη διάρκεια της πανδημίας διολίσθησαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι υποχώρησαν ελάχιστα κι ενώ ακόμη στην αμερικανική αγορά εργασίας καταγράφονται ελλείψεις σε προσωπικό. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Νοεμβρίου οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν στις 268.000, υποχωρώντας κατά 1.000 αιτήσεις σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα και έναντι προβλέψεων για 260.000 αιτήσεις. 

Το επίπεδο αυτό συνιστά ένα χαμηλό πέραν των 20 μηνών και αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο για την περίοδο της πανδημίας. 

Παρά το επίπεδο αυτό των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανέργιας, στην αγορά εργασίας στις ΗΠΑ εξακολουθεί να υφίστανται ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό, μετά το ρεκόρ της δημιουργίας 10,4 εκατ. νέων θέσεων εργασίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί ακόμη. 

Οι 268.000 νέες αιτήσεις μετά από επτά διαδοχικές εβδομάδες υποχώρησης, τις έχει φέρει πλησίον των 256.000 που καταγράφηκαν στα μέσα Μαρτίου του 2020 πριν αρχίσει ο πανικός από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Ούτως ή άλλως, το επίπεδο αυτό των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας βρίσκεται στο εύρος εκείνο που θεωρείται υγιής η αμερικανική αγορά εργασίας, σε περιόδους που δεν υπάρχουν κρίσεις. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News