Business & Finance Πέμπτη 18/11/2021, 15:26
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εργασία από το γραφείο ή το σπίτι: Τι πρέπει να απαντήσουμε σε μια συνέντευξη

Ποιο είναι το πιο σημαντικό tip

Εργασία από το γραφείο ή το σπίτι: Τι πρέπει να απαντήσουμε σε μια συνέντευξη

Μέσα στις ευρείες αλλαγές που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στην αγορά εργασίας, ένα από τα μεγάλα διλήμματα εργοδοτών και εργαζόμενων αφορά την τηλεργασία. Δουλειά από το σπίτι ή από το γραφείο; 

Κάθε μία από τις δύο επιλογές έχει τα καλά και τα κακά της. Για αυτό τον λόγο, οι περισσότεροι εργαζόμενοι φαίνεται να προτιμούν το υβριδικό μοντέλο εργασίας. Δηλαδή, μερικές ημέρες από το σπίτι και τις υπόλοιπες από το γραφείο. 

Ανεξαρτήτως των προτιμήσεων του καθενός, η ερώτηση γραφείο ή σπίτι είναι πολύ πιθανό να τεθεί στην επόμενη συνέντευξη που θα κληθείτε να δώσετε, προκειμένου να βρείτε μια καλύτερη θέση εργασίας. 

Και το ερώτημα παραμένει: Ποια είναι η «σωστή» απάντηση που πρέπει να δώσετε; 

Με δεδομένο ότι η τηλεργασία, εξαιτίας της πανδημίας, έχει διεισδύσει σε μεγάλο βαθμό στην καθημερινότητα του εργαζόμενου, οι εργοδότες είναι πολύ πιθανό να θελήσουν να κατανοήσουν ποιο ακριβώς καθεστώς εργασίας προτιμάτε. 

Αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν κάνει μια μίνι προετοιμασία και αν είναι εφικτό, να γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιο ακριβώς μοντέλο εφαρμόζεται στη συγκεκριμένη εταιρεία. 

«Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ειλικρινείς, όταν καλούνται να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους, προκειμένου οι εργοδότες να έχουν μια ακριβή εικόνα εξ αρχής» συμβουλεύει η Kirtsy Hulston, διευθύντρια της εταιρείας προσλήψεων Hays. 

Επομένως, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απαντήσετε με ειλικρίνεια. «Εάν δεν επιθυμείτε να επιστρέψετε στο γραφείο, θα πρέπει να είστε ξεκάθαροι» σπεύδει να προσθέσει, εξηγώντας ότι είναι προτιμότερο κάτι να ειπωθεί εξ αρχής, παρά σε μεταγενέστερο χρόνο. 

Σημαντικό για τους υποψήφιους είναι, επίσης, να εξετάσουν ποιους ακριβώς στόχους έχουν και ποιες είναι οι προτεραιότητές τους στην επόμενη δουλειά τους, είτε πρόκειται για το ύψος των αποδοχών είτε πρόκειται για την εργασιακή ευελιξία. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Πώς να παραιτηθείς χωρίς να «κάψεις γέφυρες»

Νέος εργαζόμενος; Τα 5 μυστικά της Google για την επιτυχία

Συνέντευξη για δουλειά: Τι απαντώ όταν με ρωτούν για τα μειονεκτήματά μου

Εάν έχετε συνέντευξη για δουλειά, μην φορέσετε αυτό το χρώμα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News