Business & Finance Τετάρτη 17/11/2021, 23:11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Οι ΗΠΑ καλούν σε συντονισμένη απελευθέρωση πετρελαϊκών αποθεμάτων

Reuters: Οι ΗΠΑ καλούν σε συντονισμένη απελευθέρωση πετρελαϊκών αποθεμάτων

Η αμερικανική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν κάλεσε ορισμένες από τις κορυφαίες καταναλώτριες χώρες του πλανήτη να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να εξετάσουν το ενδεχόμενο απελευθέρωσης μέρους από τα αποθέματα αργού τους σε μία συντονισμένη προσπάθεια να «κατεβάσουν» τις τιμές και να στηρίξουν την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, σύμφωνα με αποκλειστικό τηλεγράφημα του Reuters που επικαλείται πηγές. 

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Μπάιντεν και κορυφαίοι συνεργάτες του έχουν θέσει το θέμα αυτό σε στενούς συμμάχους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων της Ιαπωνίας, της Ν.Κορέας και της Ινδίας, καθώς και στην Κίνα, όπως ανέφεραν οι πηγές. 

Ωστόσο, οι συζητήσεις αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί, ούτε και έχει ληφθεί κάποια τελική απόφαση για το εάν θα υπάρξει μία συντονισμένη δράση ως προς την απελευθέρωση αποθεμάτων. Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει για το εάν βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλες χώρες. 

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε απλώς ότι εδώ και εβδομάδες γίνονται συζητήσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και άλλες καταναλώτριες χώρες προκειμένου να διασφαλιστεί η επαρκής προσφορά ενέργειας και ότι οι υψηλές τιμές δεν θα πλήξουν την ανάκαμψη. 
  
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News