Business & Finance Τρίτη 16/11/2021, 16:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανέκαμψαν τα αμερικανικά εργοστάσια – Άνοδος 1,6% στην παραγωγή

Παρά τα προβλήματα σε πρώτες ύλες και εργαζόμενους

Ανέκαμψαν τα αμερικανικά εργοστάσια – Άνοδος 1,6% στην παραγωγή

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα επίπεδα της παραγωγής στα αμερικανικά εργοστάσια, τα οποία δείχνουν να διαχειρίζονται καλύτερα τις ελλείψεις σε πρώτες ύλες και βασικά υλικά. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Reserve, η μεταποιητική δραστηριότητα αυξήθηκε κατά 1,2% τον Οκτώβριο (έναντι πτώσης 0,7% τον Σεπτέμβριο), ενώ η συνολική βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 1,6%. 

Οι αναλυτές του Bloomberg ανέμεναν άνοδο της τάξης του 0,9% και για τη μεταποίηση και για τη βιομηχανία. 

Η αισθητή βελτίωση του κλίματος οφείλεται στις επιχειρηματικές επενδύσεις και στην καταναλωτική ζήτηση, δύο εξελίξεις που οδήγησαν σε «άλμα» των παραγγελιών, αλλά και σε μείωση των αποθεμάτων, ως απόρροια των αναταράξεων στις εφοδιαστικές αλυσίδες. 

Την ίδια ώρα, σε χαμηλά επίπεδα παραμένει και το ποσοστό της απασχόλησης στα αμερικανικά εργοστάσια (κάτω από το προ-πανδημίας επίπεδα), κάτι το οποίο έρχεται να επιτείνει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. 

Από τους επιμέρους κλάδους, με βάση τα στοιχεία της Fed, ξεχώρισε η ανάκαμψη κατά 11% στον τομέα της παραγωγής οχημάτων και ανταλλακτικών. Κι αυτό, παρά τα προβλήματα στον κλάδο των ημιαγωγών (μικροτσίπς). 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Αυξημένες οι αγορές των καταναλωτών τον Οκτώβριο

ΗΠΑ: Ρεκόρ παραιτήσεων στις ΗΠΑ – Χέρι-χέρι άνοδος μισθών και πληθωρισμού

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News