Business & Finance Πέμπτη 11/11/2021, 14:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Uber: Ανεβάζει την ταρίφα στο Λονδίνο – Είδος υπό εξαφάνιση οι οδηγοί

Uber: Ανεβάζει την ταρίφα στο Λονδίνο – Είδος υπό εξαφάνιση οι οδηγοί

Κατά 10% αυξάνονται οι τιμές των Uber στο Λονδίνο, σε μία προσπάθεια της εταιρείας να προσελκύσει οδηγούς. Από σήμερα κιόλας, η εταιρεία θα προχωρήσει στην αλλαγή του τιμολογίου της, η οποία είναι και η πρώτη από το 2017.

Σε ώρες αιχμής και για συγκεκριμένα δρομολόγια προς τα αεροδρόμια του Λονδίνου, θα υπάρξει ακόμα υψηλότερη χρέωση από 15% και σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 25%.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εταιρεία ταξί είναι διπλό: αφενός η κινητικότητα των Λονδρέζων έχει επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, αφετέρου οι οδηγοί ταξί βρίσκονται σε έλλειψη.

Πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να εγκαταλείψουν τον κλάδο το τελευταίο έτος, αφού τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό προκάλεσαν ισχυρά πλήγματα στον τομέα των μετακινήσεων.

Ο αριθμός των οδηγών που κινούνται στο Λονδίνο δεν έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με την περίοδο πριν την πανδημία. Ωστόσο, πολλοί έχουν επιλέξει πλέον την ημιαπασχόληση στην Uber, ώστε να ασχολούνται παράλληλα με κάτι πιο προσοδοφόρο.

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι ότι η Uber όπως και όλες οι πλατφόρμες ταξί στο Λονδίνο αδυνατούν να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση. Ιδίως τους τελευταίους μήνες, με τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και την επιστροφή της νυχτερινής διασκέδασης, η ζήτηση έχει ενισχυθεί κατά 20%.

Σύμφωνα με την Uber, πρόκειται για ένα φαινόμενο, το οποίο παρατηρείται τους τελευταίους μήνες και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας εκτός του Λονδίνου. Για παράδειγμα, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 24% στο Μπέρμινγκχαμ και κατά 40% στο Νότινγκχαμ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε επίσης:

Uber: 40% περισσότεροι τουρίστες χρησιμοποίησαν την εφαρμογή το καλοκαίρι

Λονδίνο: Ζητούνται οδηγοί ταξί έναντι 5.000 λιρών για ένα μήνα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News