Business & Finance Τρίτη 19/10/2021, 18:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λονδίνο: Ζητούνται οδηγοί ταξί έναντι 5.000 λιρών για ένα μήνα

Λονδίνο: Ζητούνται οδηγοί ταξί έναντι 5.000 λιρών για ένα μήνα

To πρόβλημα της έλλειψης οδηγών που επικρατεί σε ολόκληρη τη Βρετανία προσπαθεί να λύσει η μεγαλύτερη εταιρεία ταξί του Λονδίνου, η Addison Lee, προσφέροντας μισθό 5.000 λιρών (περίπου 5.900 ευρώ) για ένα μήνα εργασίας.

Ο μισθός αυτός θα ισχύει μόνο για τον πρώτο μήνα και απαιτεί από τους πδηγούς να πραγματοποιήσουν 140 διαδρομές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Εκτός αυτού, η εταιρεία ταξί θα παρέχει άδειες μετ’ αποδοχών και συνταξιοδοτικά οφέλη.

H Addison Lee προσπαθεί να προσελκύσει 1.000 οδηγούς, καθώς οι διαδρομές αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 40% μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Η εταιρεία αναμένει ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται και κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Το Brexit έχει προκαλέσει κραδασμούς και πολλές ελλείψεις στην αγορά εργασίας από τον γεωργικό και τον τραπεζικό κλάδο έως το λιανεμπόριο και τις μετακινήσεις. Επιπλέον, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και από τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού στα λιμάνια της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση προχώρησε σε χαλάρωση των μέτρων για έκδοση βίζας αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να γεμίσουν τα κενά που δημιουργήθηκαν στο εργατικό δυναμικό της χώρας και συγκεκριμένα για να αυξήσει τους κρεοπώλεις, αφού υπάρχει υψηλή προσφορά γουρουνιών, χωρίς κάποιον να μπορεί να τα φέρει στα τραπέζια των Βρετανών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News