Business & Finance Δευτέρα 8/11/2021, 17:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

CEO της PepsiCo: Ηλεκτρικά φορτηγά από την Tesla μέχρι το τέλος του έτους

CEO της PepsiCo: Ηλεκτρικά φορτηγά από την Tesla μέχρι το τέλος του έτους

Σε αγορά ηλεκτρικών φορτηγών από την Tesla προχωρά η PepsiCo, με τις πρώτες παραγγελία να καταφθάνουν μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ramon Laguarta, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο CNBC.

Σύμφωνα με παλαιότερες ανακοινώσεις της PepsiCo, αναμένεται πως η εταιρεία θα λάβει 15 ηλεκτρικά ημιφορτηγά, ενώ η συνολική παραγγελία αφορά 100 οχήματα. Εντωμεταξύ το πρόγραμμα της Tesla για ενίσχυση της παραγωγής ηλεκτρικών ημιφορτηγών έχει αναβληθεί πολλές φορές. Φαίνεται ωστόσο πως η εταιρεία θα προχωρήσει σε ενίσχυση της παραγωγής, αφού η PepsiCo είναι ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της όσον αφορά το συγκεκριμένο τύπο οχημάτων.

Η PepsiCo είχε κοινοποιήσει στα τέλη Μαρτίου σχετικά με ένα εργοστάσιό της στην Καλιφόρνια ότι έχει ήδη 60 ηλεκτρικά φορτηγά και άλλου είδους «πράσινα» οχήματα στην συγκεκριμένη τοποθεσία, όπου θα προστεθούν 15 επιπλέον ημιφορτηγά της Tesla μέχρι το τέλος του έτους. Στόχος της PepsiCo είναι να μηδενίσει τους ρύπους στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Μετοχή Tesla

Η είδηση αγορά ημιφορτηγών από την PepsiCo ενδέχεται να επαναφέρει τη δυναμική στην μετοχή της Tesla, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες ακολουθούσε ανοδική πορεία. Η πορεία αυτή ανακόπηκε μέσα στο σαββατοκύριακο, έπειτα από το αινιγματικό tweet που ανήρτησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Έλον Μασκ, ρωτώντας τους ακολούθους του εάν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σύμφωνα με την τρέχουσα τιμή της μετοχής σε περίπου 21 δισ. δολάρια.

Το tweet έχει συγκεντρώσει περισσότερες θετικές παρά αρνητικές ψήφους, με αποτέλεσμα η μετοχή της Tesla στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να υποχωρεί κατά περίπου 2,3 %.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μασκ δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι «θα τηρήσω τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης, όποια κατεύθυνση και αν πάρει». Επισης, τόνισε ότι δεν έχει αποδοχές σε μετρητά ούτε και παίρνει μπόνους από κάποια εταιρεία του. «Έχω μόνο μετοχές, επομένως ο μόνος τρόπος ώστε να πληρώσω εγώ προσωπικά φόρους είναι να πουλήσω μετοχές».

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Βουτιά για τη μετοχή της Τesla – Θα πουλήσει ο Μασκ το 10% της εταιρείας;

50.000 οδηγοί της Uber θα έχουν Tesla – Οι εταιρείες ενώνουν δυνάμεις με την Hertz

Elon Musk: Θα εξαλείψω την πείνα εάν αποδείξετε ότι γίνεται με 6 δισ. δολάρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News