Business & Finance Τετάρτη 9/12/2020, 19:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στους αιθέρες της Βραζιλίας το Boeing 737 Max

Στους αιθέρες της Βραζιλίας το Boeing 737 Max

Μετά την καθήλωσή του στο έδαφος από τον Μάρτιο του 2019, εξαιτίας των δύο θανατηφόρων ατυχημάτων το 737 Max της αμερικανικής Boeing, πέταξε ξανά για πρώτη φορά. 

Συγκεκριμένα η επάνοδός του στους αιθέρες έγινε στη Βραζιλία, πραγματοποιώντας την πτήση εσωτερικού της βραζιλιάνικης αεροπορική εταιρείας Gol από το αεροδρόμιο του Σάο Πάολο στην πόλη του Πόρτο Αλέγκρε. 

Η Gol έτσι γίνεται η πρώτη αεροπορική η οποία εμπιστεύεται τα 737 Max για τις πτήσεις της. Επί του παρόντος, μόνο οι ΗΠΑ και η Βραζιλία έχουν δώσει την έγκρισή τους για το Boeing 737 Max.

Όπως έχει δηλώσει η εταιρεία 140 από τους πιλότους της έχουν περάσει από ειδική εκπαίδευση για τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους. 

Η Gol που είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στη Βραζιλία διαθέτει 7 αεροσκάφη τύπου Boeing 737 Max, τα οποία σχεδιάζει να τα χρησιμοποιήσει σε 27 πτήσεις του εσωτερικού. 

Μετά τα δύο δυστυχήματα τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε 346 ανθρώπους, η Boeing προχώρησε σε μια σειρά βελτιώσεων στα αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένων της ενημέρωσης του λογισμικού πτήσης και της επαναπροσαρμογής της εσωτερικής καλωδίωσης. 

Από τη μεριά της εταιρείας, ο υποδιευθυντής επιχειρήσεων Σέλσο Φερέρ, δήλωσε ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη αναφορικά με την ασφάλεια των αεροσκαφών, μετά τις βελτιώσεις. 

Όπως επισήμανε σε γραπτή του δήλωση «τους τελευταίους 20 μήνες πραγματοποιούμε τους πιο εκτενείς ελέγχους ασφαλείας, στην ιστορία των επιβατικών αερομεταφορών. Η ασφάλεια έρχεται πρώτη και καλύτερη». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από το BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News