Business & Finance Τετάρτη 9/12/2020, 18:06
BUSINESS & FINANCE

JP Morgan: «Δραματικά υπερτιμημένη» η μετοχή της Tesla

JP Morgan: «Δραματικά υπερτιμημένη» η μετοχή της Tesla

«Δραματικά υπερτιμημένη» χαρακτηρίζει τη μετοχή της Tesla η JP Morgan, θεωρώντας λάθος την αύξηση των τοποθετήσεων εν όψει της ένταξης στον δείκτη βαρόμετρο S&P 500 του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με την ανάλυση της επενδυτικής τράπεζας, η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει αυξηθεί κατά 800% τα τελευταία δύο χρόνια, με τους αναλυτές να έχουν αναθεωρήσει έως και κατά 450% την τιμή στόχο.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, έχουν υποβαθμίσει τις προβλέψεις για τα εταιρικά κέρδη της περιόδου 2020-2024. «Αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι κάτι άλλο, πέραν των θεμελιωδών οικονομικών στοιχείων, οδηγεί τις μετοχές σε υψηλότερα επίπεδα» σημειώνει η JP Morgan.

Aπό τις αρχές του 2020, η μετοχή της Tesla έχει παρουσιάσει κέρδη – ρεκόρ της τάξης σχεδόν του 600%, χάρη στα τέσσερα συνεχόμενο κερδοφόρα τρίμηνα, καθώς και στις αυξημένες προσδοκίες από την επικείμενη ένταξη στον δείκτη S&P 500.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή, η μετοχή της Tesla απολαμβάνει 11 συστάσεις «sell», 10 συστάσεις «hold», 11 συστάσεις «buy» και μία σύσταση «strong buy» από τους αναλυτές. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News