Business & Finance Σάββατο 30/10/2021, 21:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Apple: Εκ νέου ενστάσεις για ενδεχόμενη αλλαγή στο σύστημα πληρωμών της

Apple: Εκ νέου ενστάσεις για ενδεχόμενη αλλαγή στο σύστημα πληρωμών της

Εκ νέου ενστάσεις στο ενδεχόμενο να επιτραπεί στους προγραμματιστές να συνδέονται με επιλογές πληρωμής τρίτων εντός του καταστήματος εφαρμογών της εξέφρασε η Apple, ενόψει της ακρόασης που είναι προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο και μπορεί να θέσει ένα καινούργιο πλαίσιο αναφορικά με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία στις ΗΠΑ.

Μετά από μια μακρά δίκη με την κατασκευάστρια εταιρεία του δημοφιλούς παιχνιδιού Fortnite, Epic Games, η δικαστής του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Καλιφόρνια, Ιβόν Γκονζάλες Ρότζερς εξέδωσε μια απόφαση που ήταν σε μεγάλο βαθμό ευνοϊκή για την Apple και επικύρωσε την πρακτική της να απαιτεί από τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν το σύστημα πληρωμών της στις εφαρμογές τους, για το οποίο χρεώνει προμήθειες.

Ωστόσο, η Γκονζάλες Ρότζερς εξέφρασε έναν σκεπτικισμό ότι από τους καταναλωτές αποτρέπεται η πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με άλλους τρόπους πληρωμής για τις εφαρμογές. Στο πλαίσιο αυτό έδωσε εντολή στην Apple να σταματήσει την απαγόρευσή της σε «κουμπιά, εξωτερικούς συνδέσμους ή άλλες προτάσεις που κατευθύνουν τους πελάτες σε μηχανισμούς αγορών» πέρα ​​από τα συστήματα πληρωμών της ίδιας της εταιρείας.

Η Apple έχει περιθώριο μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου για να εφαρμόσει την εντολή, ωστόσο η εταιρεία άσκησε έφεση κατά της απόφασης και ζήτησε να μην ισχύσει η εντολή ενώ εκρεμμεί η έφεση, κάτι που μπορεί να διαρκέσει ένα χρόνο ή περισσότερο. Η ακρόαση για το αίτημα έχει οριστεί για τις 9 Νοεμβρίου.

Χθες Παρασκευή για πρώτη φορά εξέφρασε ισχυρότατες αντιρρήσεις στο να επιτρέπονται κουμπιά και σύνδεσμοι που οδηγούν σε έναν «μηχανισμό» για εξωτερικές πληρωμές.

Η εταιρεία είπε ότι οι σύνδεσμοι και τα κουμπιά περιορίζουν τη δυνατότητά της να απαιτεί από τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν τις πληρωμές εντός εφαρμογής (IAP), τις οποίες επικύρωσε το δικαστήριο.

«Οι περιορισμοί στη σύνδεση είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την απαίτηση της Apple να χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές την πληρωμή IAP για τις αγορές ψηφιακού περιεχομένου, μια απαίτηση που το Δικαστήριο εξέτασε λεπτομερώς και υποστήριξε μετά την καταγγελία της Epic», δήλωσε η τεχνολογική εταιρεία.

Παράλληλα εξέφρασε λιγότερες αντιρρήσεις για τα μηνύματα εντός εφαρμογής που σχετίζονται με άλλες μορφές πληρωμής. Ωστόσο ανέφερε ότι ενδεχομένως να επιθυμεί να περιορίσει την τοποθέτησή, τη μορφή ή το περιεχόμενό τους και ότι οι δικαστικές εντολές, όπως έχουν συνταχθεί επί του παρόντος, δεν επιτρέπουν να το πράξει δίχως να αντιμετωπίσει περαιτέρω νομικές προκλήσεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News