Business & Finance Παρασκευή 10/09/2021, 20:41
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Apple: Τέλος στην επιβολή του δικού της τρόπου πληρωμής στα κινητά

Η Epic θα πληρώσει στην Apple αποζημίωση επειδή παραβίασε το συμβόλαιό της

Apple: Τέλος στην επιβολή του δικού της τρόπου πληρωμής στα κινητά

Απόφαση που θέτει στην Apple νέα δεδομένα πήρε σήμερα αμερικανικό δικαστήριο, καθώς αποφάνθηκε ότι δεν θα μπορεί πλέον να απαγορεύει στους προγραμματιστές εφαρμογών να παρέχουν συνδέσμους ή άλλους τρόπους για να κατευθύνουν τους χρήστες σε εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής, εκτός του καταστήματος εφαρμογών της αμερικανικής εταιρείας. 

Η εντολή της δικαστή Υβόννη Γκονζάλες Ρότζερς αφορά στην πολύκροτη διαμάχη μεταξύ της μεγαλύτερης εταιρείας στον κόσμο και της Epic Games, της εταιρείας πίσω από το δημοφιλές διαδικτυακό βιντεοπαιχνίδι Fortnite.

Η Apple χρεώνει τις εφαρμογές από 15% έως 30% ανά συναλλαγή στην πλατφόρμα της, κάτι που οι προγραμματιστές θεωρούν απαγορευτικό, ωστόσο εξακολουθούν να συμμορφώνονται με τις επιταγές της τρίτης μεγαλύτερης κατασκευάστριας  smartphone στον κόσμο. Ωστόσο η Αμερικανίδα δικαστής αποφάνθηκε ότι η Apple δεν ασκεί μονοπωλιακές πρακτικές καθώς «η επιτυχία δεν είναι παράνομη».

Η Epic ήθελε να εγκαταστήσει το δικό της κατάστημα εφαρμογών στα iPhones, κάτι που θα της επέτρεπε να να αποφύγει την καταβολή αμοιβής στην Apple. Η κατασκευάστρια βιντεοπαιχνιδιών έδωσε στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αγοράσουν φθηνότερα το Fortnite απευθείας από την ιστοσελίδα της. Η Apple αφαίρεσε το παιχνίδι από το κατάστημά της, γεγονός που οδήγησε τελικά στην κατάθεση αγωγής από την Epic.

Σύμφωνα με τη δικαστική εντολή, η Epic θα πληρώσει στην Apple αποζημίωση επειδή παραβίασε το συμβόλαιό της, η οποία ανέρχεται στο 30% όλων των εσόδων που συνέλεξε από το iOS Fortnite, μέσω άμεσων πληρωμών.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός έχει λάβει πρόσφατα μέτρα για να μετριάσει τις ανησυχίες σχετικά με την πολιτική των αγορών που εφαρμόζει. Μεταξύ αυτών επιτρέπει στους προγραμματιστές να στέλνουν emails στους πελάτες σχετικά με τις εναλλακτικές λύσεις για τη χρέωση των καταστημάτων εφαρμογών και να πληρώνονται απευθείας από τους καταναλωτές, αντί να παρεμβάλλεται η Apple.

moneyreview.gr με πληροφορίες από investing.com 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News