Business & Finance Πέμπτη 23/09/2021, 13:36
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Apple: «Πόρτα» για επιστροφή του Fortnite στο App Store 

Η κίνηση αυτή της Apple, κλιμακώνει περαιτέρω την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο εταιρειών

Apple: «Πόρτα» για επιστροφή του Fortnite στο App Store 

Με ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι» απάντησε η Apple στο αίτημα της Epic Games για επιστροφή του βιντεοπαιχνιδιού της Fortnite στο App Store και στις συσκευές του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού. Η ακριβότερη εταιρεία στον κόσμο στην απάντησή της, τονίζει ότι δεν προτίθεται να επαναφέρει το παιχνίδι στο κατάστημα εφαρμογών της έως ότου στη δικαστική διαμάχη με την Epic Games δοθεί ένα τέλος. Κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως να χρειασθούν χρόνια μέχρι το Fortnite να επιστρέψει στις συσκευές της Apple, καθώς η δικαστική οδός είναι πάντα μια χρονοβόρα διαδικασία. 

Με επιστολή του ο δικηγόρος της Apple προς τον ομόλογό του της Epic Games, αναφέρει ότι «η εταιρεία θα ασκήσει το δικαίωμα που υπόκειται στη διακριτική της ευχέρεια να μην επαναφέρει τον λογαριασμό της Epic». Επιστολή που ανάρτησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής βιντεοπαιχνιδιών, Τιμ Σουίνυ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. 

Επιπλέον, η Apple δεν θα εξετάσει οποιαδήποτε αιτήματα για επενεγκατάσταση έως ότου η απόφαση του δικαστηρίου είναι τελεσίδικη και δεν επιδέχεται έφεση, τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση η οποία τέθηκε υπόψη του CNN Business.

Η κίνηση αυτή της Apple, κλιμακώνει περαιτέρω την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο εταιρειών. Τον Αύγουστο του 2020, απέσυρε το Fortnite από το κατάστημα εφαρμογών της, επειδή η Epic προσέφερε αγορές στους χρήστες εκτός του App Store. 

Βάσει της σύμβασης που υπογράφει η Apple με τους προγραμματιστές, οι αγορές που αφορούν μια εφαρμογή είτε την ίδια την εφαρμογή, είτε επιπλέον αγορές μέσα στην εφαρμογή έχουν ποσοστό υπέρ της. Η αμερικανική εταιρεία για κάθε αγορά που πραγματοποιείται εντός του καταστήματος της, διακρατεί έως και 30% ποσοστό, κάτι για το οποίο οι προγραμματιστές διαμαρτύρονται έντονα. 

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, δικαστήριο στην Καλιφόρνια αποφάσισε ότι η Apple δεν θα πρέπει να απαγορεύει τις αγορές εκτός του App Store, ωστόσο υποστήριξε ότι οι πρακτικές της δεν συνάδουν μονοπώλιο, κατηγορία για την οποία προσέφυγε στα δικαστήρια τον περασμένο Μάιο η Epic Games. 

Ωστόσο ο CEO της, δηλώνει αποφασισμένος στη μάχη με την Apple. «Θα πολεμήσουμε. Η ανάγκη για δράση από τις ρυθμιστικές και τις νομικές αρχές είναι προφανέστατη από ποτέ», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN Business

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News