Business & Finance Παρασκευή 29/10/2021, 15:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Volvo: Εντυπωσιακό ντεμπούτο στο χρηματιστήριο με άλμα 22%

Η μεγαλύτερη ΙΡΟ στην Ευρώπη για το 2021

Volvo: Εντυπωσιακό ντεμπούτο στο χρηματιστήριο με άλμα 22%

Με ένα εντυπωσιακό 22% επέστρεψε στο χρηματιστήριο η Volvo, μια επιστροφή που συνιστά τη μεγαλύτερη Αρχική Δημόσια Εγγραφή (ΙΡΟ) στην Ευρώπη για το 2021. 

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία την περασμένη Δευτέρα μίκρυνε το μέγεθος της ΙΡΟ της, φέρνοντας την αποτίμησή της στα 18 δισ. δολάρια, καθιστώντας την δεύτερη μεγαλύτερη Αρχική Δημόσια Προσφορά στη Σουηδία. 

Ωστόσο με τη μετοχή να πραγματοποιεί ράλι, η κεφαλαιοποίησή της αγγίζει τα 22 δισ. δολάρια και η επιτυχημένη αυτή είσοδος στο χρηματιστήριο, θα λειτουργήσει ευεργετικά για τον κλάδο της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανία, την ώρα που έχει χαράξει πορεία για τη μετάβασή του προς την ηλεκτροκίνηση. 

Η ΙΡΟ της Volvo, έρχεται να υπενθυμίσει ότι ενώ το ενδιαφέρον για τις συγκεκριμένες κινήσεις έχει ατονήσει σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2021, οι δημόσιες εγγραφές μεγάλων εταιρειών πάντα προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον. 

Για τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Χακάν Σάμιουελσον, η δημόσια εγγραφή συνιστά μια αναγνώριση στα σχέδια της εταιρείας στη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση, καθώς έχει θέσει ως στόχο να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία που θα καταστεί πλήρως ηλεκτροκίνητη. 

«Το ενδιαφέρον των αγορών για να επενδύσουν στις εταιρείες που κατασκευάζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τις συμβατικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Οπότε το καλύτερο είναι να πράξουμε αυτό που έχουμε πει ότι θα κάνουμε», δήλωσε στο Reuters.

Η αξία της μετοχής της εταιρείας μετά το ντεμπούτο της, ανήλθε στις 64,70 σουηδικές κορώνες, με την τιμή της για την ΙΡΟ να έχει ορισθεί στις 53 σουηδικές κορώνες. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News