Business & Finance Πέμπτη 21/10/2021, 18:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Porsche: «Ανεβάζουν ρυθμό» οι διαδικασίες για είσοδο στο χρηματιστήριο  

Το δημοσίευμα αυτό έδωσε ώθηση στη μετοχή της Volkswagen

Porsche: «Ανεβάζουν ρυθμό» οι διαδικασίες για είσοδο στο χρηματιστήριο  

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs και η δικηγορική εταιρεία Freshfields είναι μεταξύ των συμβούλων που εργάζονται για μια πιθανή είσοδο στο χρηματιστήριο της κατασκευάστριας πολυτελών αυτοκινήτων Porsche, εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Volkswagen, σύμφωνα με το περιοδικό Manager Magazin, το οποίο όμως δεν αναφέρει την πηγή των πληροφοριών του. 

Το δημοσίευμα αυτό έδωσε ώθηση στη μετοχή της Volkswagen, καταγράφοντας κέρδη περί του 3%, «κρατώντας τα ηνία» στον δείκτη DAX της Φρανκφούρτης ο οποίος σήμερα κινείται πτωτικά. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να απελευθερώσει δεκάδες δισ. ευρώ σε αξία η οποία κρύβεται κάτω από τη σύνθετη δομή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Διαβάστε επίσης: Porsche: Το πρώτο εργοστάσιο εκτός Ευρώπης – Σπάει το «Made in Germany»

Την περασμένη εβδομάδα σε σημείωμά της, η Bank of America, ανέφερε ότι η εμπορική αξία της Porsche ανέρχεται σε σχεδόν 75 δισ. ευρώ, ποσό που μεταφράζεται σε περισσότερο από το ήμισυ της αξίας της Volkswagen.

Τον περασμένο Μάιο, άτομα με γνώση επί του θέματος δήλωσαν στο Reuters, ότι οι οικογένειες Πόρσε και Πιχ, οι οποίες ελέγχουν την Porsche που είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος στη Volkswagen, προτίθενται να αποκτήσουν άμεσα μερίδιο στην Porsche, εάν η πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανία εισαχθεί στο χρηματιστήριο.
 
Ενώ πηγές λένε ότι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης συνεχίζει να εργάζεται είτε για απόσχιση της γερμανικής εταιρείας είτε για εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.
 
«Ο όμιλος Volkswagen επανεξετάζει συνεχώς τις επιλογές που εξυπηρετούν την ανάπτυξη και την εφαρμογή της εταιρικής στρατηγικής και ενισχύουν την αξία της εταιρείας», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της Volkswagen, αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω.

Διαβάστε επίσης: Οι φαν της Porsche στρέφονται στην ηλεκτροκίνηση
 
Τον περασμένο Ιούλιο, σε ερώτηση για την πιθανότητα να εισαχθεί στο χρηματιστήριο η Porsche -μια συζήτηση που κάνει συχνά την εμφάνισή της τα τελευταία χρόνια-, ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις, απάντησε ότι ενώ γενικότερα ο όμιλος VW αναθεωρεί τη δομή του, προτεραιότητά του αποτελεί η ανάπτυξη των μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 
 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters
 
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News