Business & Finance Τετάρτη 20/10/2021, 19:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ψήνεται» deal PayPal – Pinterest αξίας 39 δισ. δολαρίων

Σε εξέλιξη οι επαφές

«Ψήνεται» deal PayPal – Pinterest αξίας 39 δισ. δολαρίων

Σε συζητήσεις για την εξαγορά του δημοφιλούς social media Pinterest βρίσκεται ο «γίγαντας» των πληρωμών PayPal, όπως αποκαλύπτεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. 

Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση της PayPal εξετάζει την πιθανότητα απόκτησης του Pinterest, έχοντας ήδη προσεγγίσει τους ανθρώπους της εταιρείας.

Οι μέχρι στιγμής συζητήσεις εξελίσσονται σε ιδιωτικό επίπεδο, με την πιθανή τιμή εξαγοράς να κυμαίνεται στα 70 δολάρια ανά μετοχή. Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ισοδυναμεί με ένα ποσό των 39 δισ. δολαρίων, εφόσον πρόκειται για το 100% των μετοχών του Pinterest.  

Στον απόηχο του δημοσιεύματος, η μετοχή του γνωστού social media εκτινάσσεται άνω του 10% στη Wall Street, ενώ η αντίστοιχη της PayPal διολισθαίνει κατά 3%, 

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης, η μετοχή του Pinterest είχε κλείσει στα 55,58 δολάρια. Το κυοφορούμενο deal έρχεται μόλις δύο χρόνια, μετά την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με την τότε αποτίμηση να ανέρχεται σε 10 δισ. δολάρια. 

Μια πιθανή εξαγορά από την PaypPal, πάντως, θα σηματοδοτήσει την είσοδο της εταιρείας πληρωμών και στον κλάδο της κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος αναπτύσσεται ταχέως, ιδίως στο πεδίο του ηλεκτρονικού εμπορίου. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News