Business & Finance Τετάρτη 13/10/2021, 21:35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

CEO JP Morgan: Καμία ανησυχία για τον πληθωρισμό – «Έτσι είναι η ζωή»

CEO JP Morgan: Καμία ανησυχία για τον πληθωρισμό – «Έτσι είναι η ζωή»

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ, Jamie Dimon, δήλωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα έπεται σύντομα ανάκαμψη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan εξήγησε ότι δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο περαιτέρω ανόδου του πληθωρισμού στους επόμενους μήνες, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «έτσι είναι η ζωή». Μάλιστα, επεσήμανε πως και μόνο το γεγονός ότι ασχολούμαστε πληθωρισμό είναι καλό, διότι σημαίνει ότι η χειρότερη περίοδος όσον αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας θα τελειώσει σύντομα, παρά τις ανησυχίες σχετικά με την μετάλλαξη Δέλτα.

Επιπλέον, αισιόδοξος δήλωσε και για την επίλυση των προβλημάτων με τις εφοδιαστικές αλυσίδες που ταλανίζουν την αμερικανική οικονομία. «Υπάρχει μία πολύ καλή περίπτωση ένα χρόνο από τώρα να μην μιλάμε καθόλου για τις εφοδιαστικές αλυσίδες», δήλωσε ο Dimon.

Παράλληλα, αισιόδοξος ήταν και όσον αφορά τον κλιμακούμενο αριθμό εργαζομένων που παραιτούνται, τονίζοντας αντιθέτως ότι ως αποτέλεσμα αυξάνονται οι μισθοί, το οποίο αποτελεί θετικό στοιχείο για την οικονομία.

Διαβάστε επίσης: Ρεκόρ 21 ετών στις παραιτήσεις εργαζομένων στις ΗΠΑ

Πρόκειται για προβλήματα που ανησυχούν τους ειδικούς, αλλά και την κυβέρνηση Μπάιντεν. Ειδικότερα, όσον αφορά την αναστάτωση στις εφοδιαστικές αλυσίδες, οι αμερικανικές εταιρείες λιανεμπορίου, καθώς και οι επιχειρήσεις αποστολής πακέτων έχουν βρεθεί ενώπιον σοβαρών εμποδίων. Εξάλλου, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόκειται να συναντηθεί με στελέχη από την Walmart, την Target, την FedEx και την UPS για να συζητήσει αυτές ακριβώς τις ανησυχίες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News