Business & Finance Τρίτη 19/10/2021, 15:13
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

J&J: Πόσα κέρδισε από τις πωλήσεις του εμβολίου το γ’ τρίμηνο

J&J: Πόσα κέρδισε από τις πωλήσεις του εμβολίου το γ’ τρίμηνο

Ξεπέρασαν τη μέση εκτίμηση των παραγόντων της Wall Street οι πωλήσεις του εμβολίου J&J, καθώς το γ’ τρίμηνο ανήλθαν στα 502 εκατ. δολάρια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, χαμηλότερα των προσδοκιών ήταν τα έσοδα της εταιρείας, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 23,34 δισ. δολάρια, ενώ προβλεπόταν άνοδος στα 23,72 δισ. δολάρια.

Η J&J αναθεώρησε επί τα βελτίω την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις ολόκληρου του 2021, τα οποία αναμένει πως θα κινηθούν μεταξύ 94,1 δισ. δολάρια και 94,6 δισ. δολάρια. Προηγουμένως, προέβλεπε πως θα κινηθούν μεταξύ 93.8 δισ. και 94,6 δισ. δολάρια. Βέβαια στα ίδια επίπεδα διατήρησε την πρόβλεψή της όσον αφορά τις πωλήσεις του εμβολίου κατά της Covid-19, οι οποίες αναμένεται πως θα φτάσουν τα 2,5 δισ. δολάρια.

Τα τμήματα που ενίσχυσαν την κερδοφορία

Επίσης, η εταιρεία παρουσίασε αυξημένα κέρδη ανά μετοχή (EPS) στα 2,60 δολάρια, ενώ παράγοντες της Wall Street ανέμεναν πως τα κέρδη ανά μετοχή θα ανέρχονταν στα 2,35 δολάρια. Η αύξηση οφείλεται ιδίως στις υψηλότερες πωλήσεις στον τομέα της των καταναλωτικών υγειονομικών προϊόντων, των ιατρικών συσκευών και των φαρμακευτικών προϊόντων.

Ενδεικτικά, το φαρμακευτικό τμήμα της J&J, το οποίο και ανέπτυξε το μονοδοσικό εμβόλιο κατά της Covid-19, είχε 12,9 δισ. δολάρια σε έσοδα. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 13,8% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Επίσης, το καταναλωτικό τμήμα, το οποίο παρασκευάζει προϊόντα όπως το σαπούνι προσώπου Neutrogena και το στοματικό διάλυμα Listerine απέφερε 3,7 δισ. δολάρια σε έσοδα, που πρόκειται για αύξηση 5,3% σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, το τμήμα κατασκευής ιατρικών συσκευών παρήγαγε 6,6 δισ. δολάρια, που αποτελεί αύξηση 8% σε σχέση με πέρυσι. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο τμήμα παρουσίαζε απώλειες πέρυσι, διότι τα νοσοκομεία στις ΗΠΑ είχαν αναβάλει τα τακτικά χειρουργεία και συνεπώς η ζήτηση είχε υποχωρήσει.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News