Business & Finance Τρίτη 19/10/2021, 15:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αμερικανοί βουλευτές: Ο Τζεφ Μπέζος ίσως να είπε ψέματα στο Κογκρέσο

Αμερικανοί βουλευτές: Ο Τζεφ Μπέζος ίσως να είπε ψέματα στο Κογκρέσο

Στελέχη της Amazon, μεταξύ των οποίων και ο Τζεφ Μπέζος, ίσως να παραπλάνησαν ή να είπαν ψέματα στο Κογκρέσο για τις επιχειρηματικές πρακτικές της εταιρείας, σύμφωνα με βουλευτές των ΗΠΑ.

Μάλιστα τα μέλη της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να παραπέμψουν την εταιρεία για «ποινική έρευνα». Η εξέλιξη αυτή έρχεται στον απόηχο έρευνας του Reuters σύμφωνα με την οποία η Amazon αντέγραψε προϊόντα και παραποίησε τα αποτελέσματα αναζητήσεών της στην Ινδία προκειμένου να ενισχύσει τις πωλήσεις των δικών της brands. Η Amazon αρνείται τις κατηγορίες αυτές.

«Η Amazon και τα στελέχη της δεν παραπλάνησαν την Επιτροπή. Έχουμε διαψεύσει ανακριβή άρθρα στα μέσα και έχουμε ζητήσει τη διόρθωσή τους» δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού κολοσσού. 

Διαβάστε ακόμη: Σφίγγει ο κλοιός του Κογκρέσου στις Big Tech

Τη Δευτέρα, πέντε μέλη της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής, έστειλαν επιστολή στον Άντι Τζάσι, που έχει διαδεχθεί τον Τζεφ Μπέζος στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. «Στην καλύτερη περίπτωση το ρεπορτάζ επιβεβαιώνει ότι οι εκπρόσωποι της Amazon παραπλάνησαν την Επιτροπή. Στη χειρότερη αποκαλύπτει ότι ίσως να είπαν ψέματα στο Κογκρέσο σε πιθανή παράβαση του ομοσπονδιακού ποινικού κώδικα» αναφέρεται στην επιστολή. 

Από το 2019 η συγκεκριμένη Επιτροπή ερευνά τις συνθήκες ανταγωνισμού στις ψηφιακές αγορές. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζει το πώς η Amazon χρησιμοποιεί δεδομένα τρίτων πωλητών από την πλατφόρμα της και εάν δίνει αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στα δικά της προϊόντα. Σε ένορκη κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής πέρυσι ο Μπέζος είχε διαβεβαιώσει ότι η εταιρεία απαγορεύει στους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν δεδομένα για μεμονωμένους πωλητές προκειμένου να ευνοήσουν τις πωλήσεις των προϊόντων με το brand της Amazon. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News