Business & Finance Τρίτη 19/10/2021, 14:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Google: Αντιμέτωπη με πρόστιμο έως 240 εκατ. δολάρια στη Ρωσία 

Google: Αντιμέτωπη με πρόστιμο έως 240 εκατ. δολάρια στη Ρωσία 

Αντιμέτωπη με υψηλό πρόστιμο αυτή τη φορά από τις ρυθμιστικές αρχές της Ρωσίας βρίσκεται η Google, οι οποίες προτίθενται να αυξήσουν το πρόστιμο που είχαν επιβάλει στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό διότι επανειλημμένως έχει αγνοήσει την εντολή να διαγράψει περιεχόμενο το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως παράνομο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ρωσική ρυθμιστική αρχή για τις τηλεπικοινωνίες, Roskomnadzor, η Google δεν έχει καταβάλει το ποσό των 32,2 εκατ.ρουβλιών (458.100 δολάρια) για το πρόστιμο που της έχει επιβληθεί. Πλέον η ρυθμιστική αρχή θα κατευθυνθεί προς αύξησή του, το ύψος του οποίου μπορεί να φθάσει από 5% έως 20% των εσόδων της στη Ρωσία και να ανέλθει έως τα 240 εκατ. δολάρια.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου του Κρεμλίνου να εντείνει την πίεση στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες. Τον περασμένο Μάρτιο επιβράδυνε την ταχύτητα στο Twitter, ενώ απαίτησε από την Google και την Apple να αφαιρέσουν από τα καταστήματα εφαρμογών τους μια εφαρμογή για τις ρωσικές εκλογές η οποία στήριζε τον Αλεξέι Ναβάλνι.

Νωρίτερα μέσα τον Οκτώβριο η Roskomnadzor, ανακοίνωσε ότι θα αποταθεί σε δικαστήριο προκειμένου να επιβληθεί πρόστιμο στο Facebook. «Μια παρόμοια υπόθεση θα συζητηθεί τον Οκτώβριο κατά της Google», αναφέρει η ρυθμιστική αρχή σε σχόλιό της μέσω email στο Reuters. Τα έσοδα της Google στη Ρωσία, σύμφωνα με τα στοιχεία της SPARK, ανήλθαν στα 85,5 δισ. δολάρια. Ένα πρόστιμο από 5% έως 20% μεταφράζεται σε ένα ποσό από 4,3 εκατ. έως 1,7 δισ. ρούβλια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News