Business & Finance Τρίτη 19/10/2021, 10:35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανεβάζει στροφές η Xiaomi: Μαζική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων από το 2024

Ράλι και για τη μετοχή

Ανεβάζει στροφές η Xiaomi: Μαζική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων από το 2024

Σε ράλι επιδόθηκε σήμερα η μετοχή της Xiaomi στο Χονγκ Κονγκ, καθώς η εταιρεία, που είναι γνωστή για τα έξυπνα κινητά της, ανεβάζει στροφές και στην ηλεκτροκίνηση. 

Η μετοχή έκλεισε με άνοδο μεγαλύτερη του 5%, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Λέι Τζουν, αποκάλυψε ότι η Xiaomi θα είναι έτοιμη για μαζική παραγωγή των δικών της ηλεκτρικών οχημάτων μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024. Η είδηση αποκαλύφθηκε κατά την ενημέρωση των επενδυτών από τον επικεφαλής της εταιρείας και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε και σε ανάρτηση του ίδιου στην πλατφόρμα Weibo. 

Η Xiaomi είχε ανακοινώσει την είσοδό της στην «κούρσα» των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον περασμένο Μάρτιο, όταν και αποκάλυψε ότι θα επενδύσει 10 δισ. δολάρια στον τομέα σε ορίζοντα 10ετίας. Τον περασμένο μήνα παρουσίασε και επισήμως τη θυγατρική ηλεκτρικών οχημάτων Xiaomi EV, η οποία απασχολεί 300 υπαλλήλους. Επικεφαλής είναι και εδώ ο Λέι. 

Σε λίγα χρόνια θα επικρατεί συνωστισμός στην κινεζική αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αφού μπαίνουν συνεχώς νέοι παίχτες. Ο διαδικτυακός κολοσσός Baidu έκανε τη δική του θυγατρική τον περασμένο Ιανουαρίου και τον Φεβρουάριο προσέλαβε CEO για να την «τρέξει». Ήδη στην αγορά δραστηριοποιούνται οι κινεζικές Nio και Xpeng, η παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία BYD, αλλά και η Tesla του Elon Musk. 

Τα τελευταία χρόνια η αγορά αναπτύχθηκε χάρη και σε κρατικές ενισχύσεις. Η εταιρεία ερευνών Canalys υπολογίζει ότι μέσα στο 2021 θα πωληθούν 1,9 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα. Πρόκειται για αύξηση 51% σε σχέση με πέρυσι. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News