Business & Finance Τρίτη 2/02/2021, 09:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιες είναι οι «κινεζικές Tesla»

Ποιες είναι οι «κινεζικές Tesla»

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για το 2021 έκανε η κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Nio. Η εταιρεία έχει ακόμη δρόμο μπροστά της για να φτάσει την ηγέτιδα του χώρου, Tesla, αλλά έχει και κάθε λόγο να αισιοδοξεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τον Ιανουάριο παρέδωσε 7.225 οχήματα. Ο αριθμός είναι τετραπλάσιος σε σχέση με τα 1.598 αυτοκίνητα που παραδόθηκαν τον ίδιο μήνα του 2020. Ο Ιανουάριος ήταν ο έκτος διαδοχικός μήνας με παραδόσεις- ρεκόρ. Συνολικά οι πωλήσεις της νέας εταιρείας υπερβαίνουν τα 82.866 οχήματα.

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν έξι χρόνια για να φτάσει η Nio σε αυτό το σημείο, ενώ η Τesla παρέδωσε 180.570 μόνο το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Οι επενδυτές ωστόσο την βλέπουν να ανεβάζει ταχύτητα διαρκώς τους τελευταίους μήνες και περιμένουν να δουν πολλά περισσότερα. Η μετοχή της Nio στη Νέα Υόρκη καταγράφει άνοδο 17% από τις αρχές του έτους, ενώ στο ίδιο διάστημα η Tesla έχει ενισχυθεί 19%. Οι μετοχές της Xpeng, ακόμη μίας κινεζικής εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων που είναι εισηγμένη στη Νέα Υόρκη, καταγράφουν κέρδη 15% φέτος. 

Η Xpeng παρέδωσε 6.015 ηλεκτρικά οχήματα τον Ιανουάριο, ο οποίος ήταν ο τρίτος διαδοχικός μήνας με παραδόσεις- ρεκόρ. Το σεντάν P7 της εταιρείας κάλυψε περισσότερο από το ήμισυ των πωλήσεών της. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News