Business & Finance Δευτέρα 27/09/2021, 10:04
BUSINESS & FINANCE

Evergrande: Ακυρώνει την εισαγωγή στη Σαγκάη η μονάδα ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Evergrande: Ακυρώνει την εισαγωγή στη Σαγκάη η μονάδα ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Βουτιά σημειώνει η μετοχή της θυγατρικής ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Evergrande στο Χονγκ Κονγκ, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το σχέδιο για εισαγωγή των μετοχών της και στο χρηματιστήριο Star Market της Σαγκάης.

Η μετοχή της Evergrande New Energy Vehicle σημειώνει απώλειες άνω του 10%, έχοντας φτάσει νωρίτερα έως και στο -26%.

Υπενθυμίζεται ότι η Evergrande βρίσκεται στον «αέρα», καθώς η εταιρεία δεν πραγματοποίησε κρίσιμη πληρωμή κουπονιού προς ξένους ομολογιούχους την περασμένη Πέμπτη. Τεχνικά, δεν έχει κηρυχθεί ακόμα σε default, καθώς αυτό θα γίνει όταν παρέλθει η περίοδος χάριτος των 30 ημερών.

Η μονάδα NEV της Evergrande παραδέχθηκε την Παρασκευή ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, με αποτέλεσμα να μην έχει καταβάλει μισθούς σε κάποιους από τους υπαλλήλους της και να αδυνατεί να κάνει πληρωμές σε προμηθευτές.

Η μετοχή της μονάδας έχει χάσει το 94% της αξίας της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ από τις αρχές του έτους.

Η εταιρεία που ήθελε να ξεπεράσει τον Elon Musk

Οι δυσκολίες στις ταμειακές ροές σημαίνουν ότι η China Evergrande New Energy Vehicle Group Ltd. δεν θα επιτύχει τον στόχο της να αρχίσει τις μαζικές παραδόσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2022, με δεδομένο ότι η πιλοτική παραγωγή στα εργοστάσιά της έχει περιοριστεί.

Οι περισσότεροι υπάλληλοι της Evergrande NEV πληρώνονται στις αρχές του μήνα και ξανά στις 20, όμως κάποια μεσαία στελέχη δεν έλαβαν τη δεύτερη καταβολή του μισθού τους για τον Σεπτέμβριο.

Προμηθευτές μηχανημάτων άρχισαν να αποσύρουν το προσωπικό τους που εργάζεται στα εργοστάσια της Evergrande NEV από το καλοκαίρι, αφότου η εταιρεία σταμάτησε να τους πληρώνει.

Η εταιρεία, που τον Μάρτιο του 2019 υποσχέθηκε να ανταγωνιστεί τον Elon Musk και να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο μέσα σε πέντε χρόνια, έχει παρουσιάσει εννέα μοντέλα υπό το brand Hengchi, αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμα να κάνει μαζική παραγωγή.

Η μονάδα ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ένα μικρό κομμάτι της αυτοκρατορίας της Evergrande, η οποία περιλαμβάνει ακόμα και μία τράπεζα, όμως εξαρτάται κυρίως από τις πωλήσεις διαμερισμάτων.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News