Business & Finance Δευτέρα 18/10/2021, 21:40
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Booking.com: Πρόστιμο 1,23 εκατ. ευρώ στο Παρίσι

Booking.com: Πρόστιμο 1,23 εκατ. ευρώ στο Παρίσι

Πρόστιμο 1,23 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε στο Booking από γαλλικό δικαστήριο για παραβίαση των κανόνων στον κλάδο του τουρισμου. Το δικαστήριο απεφάνθη πως η πλατφόρμα καταλυμάτων δεν συμμορφώθηκε στους εθνικούς κανονισμούς που διασφαλίζουν ότι οι φιλοξενούμενοι δεν θα μένουν σε συγκεκριμένο κατάλυμα περισσότερο από 120 μέρες.

Σύμφωνα με το πόρισμα του δικαστηρίου, η ολλανδική εταιρεία δεν κοινοποιούσε ορισμένες λεπτομέρειες απί του θέματος στον δήμαρχο της γαλλικής πρωτεύουσας. Συγκεκριμένα, όφειλε να προσκομίσει πληροφορίες σχετικά με τις ημέρες ενοικίασης επιπλωμένων καταλυμάτων στο Παρίσι.

Η υπόθεση άνοιξε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν η τοπική διοίκηση ανακοίνωσε ότι δεν έχει λάβει τις πληροφορίες μέσα στο καθορισμένο χρονικό διάστημα και ζητούσε ως αποζημίωση τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ.

Δεδομένου ότι η Booking εν τέλει προσκόμισε τις ζητούμενες πληροφορίες, αν και καθυστερημένα, το αρμόδιο δικαστήριο έκρινε ότι το πρόστιμο θα πρέπει να είναι κατά πολύ χαμηλότερο και συνεπώς διαμορφώθηκε στο 1,23 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της η Booking δήλωσε ότι «τα στοιχεία που απαιτούνται αναδρομικά κατά νόμο δεν έδωσαν στην Booking.com τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να συμμορφωθεί επαρκώς με τις υποχρεώσεις που σχετίζονται με την ποιότητα των εγγράφων».

Πηγή: EFE

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News