Business & Finance Δευτέρα 18/10/2021, 17:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Αρνητικό ρυθμό κατέγραψε η μεταποίηση τον Σεπτέμβριο 

Ακόμη ευρύτερη ήταν η υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής

ΗΠΑ: Αρνητικό ρυθμό κατέγραψε η μεταποίηση τον Σεπτέμβριο 

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε τον Σεπτέμβριο η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, με τον περιορισμό της παραγωγής των αυτοκινητοβιομηχανιών εξαιτίας της έλλειψης σε ημιαγωγούς, να συμβάλει τα μέγιστα στην αρνητική αυτή εικόνα.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η μεταποίηση κατέγραψε αρνητικό ρυθμό της τάξεως του -0,7%, από το αναθεωρημένο επί τα χείρω -0,4% του Αυγούστου (από -0,2% της προηγούμενης ανάγνωσης του σχετικού δείκτη) κι έναντι εκτιμήσεων για ρυθμό 0,1%. 

Παράλληλα, ακόμη ευρύτερη ήταν η υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής στην οποία συμπεριλαμβάνονται ο κλάδος της εξόρυξης και η δραστηριότητα των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στο -1,3%, έναντι -0,1% τον Αύγουστο και εκτιμήσεων για ρυθμό της τάξεως του 0,2%. 

Τα στοιχεία που αφορούν την παραγωγή των αυτοκινητών και των ανταλλακτικών και μερών έδειξαν ότι αυτή υποχώρηση κατά 7,2%, η μεγαλύτερη πτώση από τον περασμένο Απρίλιο, από συρρίκνωση κατά 3,2% τον Αύγουστο, καθώς η έλλλειψη ημιαγωγών εξακολουθεί να πλήττει τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Επιπλέον ο δείκτης που καταγράφει τη δυναμική παραγωγικότητα στη μεταποίηση, μια ένδειξη για τη λειτουργικότητα των μονάδων παραγωγής υποχώρησε στο 75,9%, ενώ ο δείκτης για την παραγωγική δυναμικότητα της βιομηχανίας συρρικνώθηκε στο 75,2%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News