Business & Finance Παρασκευή 1/10/2021, 17:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Ανέβασε περαιτέρω ταχύτητα η μεταποίηση τον Σεπτέμβριο 

O δείκτης των τιμών των προμηθειών ανέβηκε στις 71,2 μονάδες, από τις 79,4 μονάδες τον Αύγουστο

ΗΠΑ: Ανέβασε περαιτέρω ταχύτητα η μεταποίηση τον Σεπτέμβριο 

Περαιτέρω επιτάχυνση σημείωσε η μεταποίηση στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, παρά τις καθυστερήσεις που αντιμετώπισαν στην παραλαβή προμηθειών τα εργοστάσια, καθυστερήσεις που οδήγησαν με τη σειρά τους σε αύξηση των τιμών τους.

Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών ΡΜΙ του Ινστιτούτου Διαχείρισης Προμηθειών, ανέβηκε στις 61,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 59,9 μονάδες τον Αύγουστο κι έναντι εκτιμήσεων για τιμή στις 59,6 μονάδες των αναλυτών του Reuters. 

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού συνεχίζει να καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, καθώς το όριο των 50 μονάδων διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση μιας δραστηριότητας. 

Εκείνος όμως που προκαλεί προβληματισμό είναι ο υποδείκτης που αφορά τις παραδόσεις των προμηθειών, η τιμή του οποίου διαμορφώθηκε στις 73,4 μονάδες, από 69,5 μονάδες τον Αύγουστο, με τις τιμές υπό των 50 μονάδων να υποδηλώνουν πιο γρήγορες παραδόσεις και άνω του ορίου αυτού πιο αργό ρυθμό παραδόσεων. 

Η καθυστέρηση αυτή ήταν και η αιτία που ο δείκτης των τιμών των προμηθειών ανέβηκε στις 71,2 μονάδες, από τις 79,4 μονάδες τον Αύγουστο.

Παράλληλα παρατηρήθηκε αύξηση στο εργατικό δυναμικό στις μεταποιητικές μονάδες, μετά τη συρρίκνωση σε χαμηλό από τον περασμένο Νοέμβριο που καταγράφηκε τον Αύγουστο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News