Business & Finance Δευτέρα 18/10/2021, 15:26
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Maserati: Η έλλειψη ημιαγωγών καθυστερεί το λανσάρισμα του νέου SUV 

Αυτή δεν είναι η μοναδική μετάθεση της επίσημης πρεμιέρας ενός καινούργιο μοντέλου

Maserati: Η έλλειψη ημιαγωγών καθυστερεί το λανσάρισμα του νέου SUV 

Άλλο ένα επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών, η οποία τις έχει εξαναγκάσει σε μείωση της παραγωγής τους

Το τελευταίο «θύμα» είναι η ιταλική κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων Maserati, η οποία ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα, ότι μεταθέτει το λανσάρισμα του νέου της SUV, Grecale, για την άνοιξη του 2022, από τον ερχόμενο Νοέμβριο σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. 

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία που αποτελεί πλέον μέλος του ομίλου Stellantis, σημειώνει ότι η απόφασή της αυτή είναι απόρροια της συνεχιζόμενης έλλειψης βασικών εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητά της. 

«Ειδικότερα, εξαιτίας της έλλειψης σε προμήθειες ημιαγωγών, οι όγκοι της παραγωγής δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις αναμενόμενες ανάγκες της ζήτησης», τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, το επίσημο ντεμπούτο του μοντέλου Grecale, το οποίο κατασκευάζεται στην κεντρική Ιταλία, ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 16 Νοεμβρίου. 

Για τον όμιλο Stellantis, αυτή δεν είναι η μοναδική μετάθεση της επίσημης πρεμιέρας ενός καινούργιο μοντέλου κάποιας θυγατρικής εταιρείας, καθώς νωρίτερα μέσα στον Οκτώβριο η Alfa Romeo, επιβεβαίωσε ότι αναβάλει το λανσάρισμα του νέου της SUV, Tonale, από το τέλος του τρέχοντος έτους για τον ερχόμενο Μάρτιο. 

Ελέω της έλλειψης ημιαγωγών, o όμιλος Stellantis ο οποίος προέκυψε από τη συγχώνευση της Fiat-Chrysler και του γαλλικού ομίλου PSA-, έχει περιορίσει την παραγωγική δυναμικότητα σε πολλές μονάδες στην Ευρώπη και τον Καναδά. Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των ιθυνόντων τον όμιλο, η παραγωγή αναμένεται να περιορισθεί κατά 1,4 εκατ. οχήματα για φέτος. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News